40 jaar verjaardag

Iemand is 40 jaar oud geworden, wat een feest! Mensen denken al snel dat deze persoon dan oud is, maar 40 jaar is helemaal niet oud. Veel mensen op deze leeftijd zie je ook niet oud gedragen. Een groot feest is dan ook zeker welkom op deze leeftijd. Daar moet op gedronken worden! Maar, er hoort natuurlijk ook een bericht bij die de persoon laat weten dat hij of zij helemaal niet oud is. Er is een nieuwe fase in het leven ingegaan. Een leven van volwassener zijn, maar ook eentje van vooral niet oud gedragen. Er komen allerlei veranderingen in het leven. Maar lang niet al deze veranderingen zijn negatief. Laat de persoon voelen dat hij of zij belangrijk is en dat er een prachtig mijlpaal is bereikt. Laat de persoon er lekker van genieten en samen kun je de wereld aan. Ook als senior! Hieronder enkele 40 jaar verjaardag teksten en mooie cadeau-inspiratie bij bol.com.

Bekijk hier de cadeaus voor een 40e verjaardag >>

Ontdek bij bol.com het grootste aanbod cadeaus voor een 40e jarige, van draadloze oortjes, bluetooth speakers, een breed scala aan boeken en nog veel meer.

Cadeautips voor een 40 jarige

Het vinden van het perfecte cadeau voor iemand die 40 wordt kan een uitdaging zijn, vooral als je niet zeker weet wat ze leuk vinden. Hier zijn enkele ideeën die je kunt overwegen:

 1. Gepersonaliseerde cadeaus – Een persoonlijk cadeau is altijd een goed idee. Overweeg een gepersonaliseerd fotoalbum, een gepersonaliseerde mok of een gepersonaliseerd sieraad. Dit cadeau zal zeker in de smaak vallen bij iemand die zich graag speciaal voelt.
 2. Elektronische gadgets – Voor de tech-liefhebbers onder ons zijn er tal van elektronische gadgets beschikbaar. Overweeg een smartwatch, een draagbare oplader of een slimme luidspreker. Dit cadeau zal zeker indruk maken op iemand die altijd op zoek is naar de nieuwste gadgets.
 3. Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt
  Bestel bij Bol.com

  Boeken – Als de persoon van wie je het cadeau koopt een boekenwurm is, is het geven van een goed boek altijd een veilige keuze. Overweeg een roman, een zelfhulpboek of een biografie van hun favoriete persoonlijkheid. Boeken kunnen een langdurig cadeau zijn waar ze nog jaren plezier van zullen hebben.

 4. Ervaringen – Ervaringen zijn vaak beter dan materiële cadeaus. Overweeg het geven van een dagje uit, zoals een spa-dag, een wijnproeverij of een kookworkshop. Dit cadeau zal zeker een blijvende indruk achterlaten en mooie herinneringen creëren.
 5. Abonnementen – Overweeg een abonnement op een tijdschrift, streamingdienst of sportschool. Dit is een cadeau dat maandelijks terugkeert en waar ze nog lang van kunnen genieten.
 6. Home decor – Voor de huiseigenaren onder ons is er altijd ruimte voor meer decor. Overweeg het geven van decoratieve kussens, fotolijsten of kaarsen. Dit cadeau zal hun huis opvrolijken en zorgen voor een gezellige sfeer.
 7. Hobby gerelateerde cadeaus – Als je weet dat de persoon van wie je het cadeau koopt een bepaalde hobby heeft, geef dan een cadeau dat hierbij past. Overweeg het geven van een schilderset, een instrument of een sportuitrusting. Dit cadeau zal hun hobby nog leuker maken en ze zullen er nog lang plezier van hebben.
 8. Reisaccessoires – Voor degenen die graag reizen zijn reisaccessoires altijd een goed idee. Overweeg het geven van een paspoorthoesje, een bagageweegschaal of een reisgids. Dit cadeau zal hun reiservaring nog beter maken.

Hopelijk hebben deze cadeau-ideeën je geholpen bij het vinden van het perfecte cadeau voor iemand die 40 wordt. Onthoud dat het belangrijkste is om iets te geven waarvan je weet dat de ontvanger het leuk zal vinden en nog lang van zal genieten.

40 jaar verjaardag teksten voor op een kaartje

 • Een persoonlijke tekst bedenken voor iemand van 40 jaar

Iemand die veertig jaar oud is geworden staat in de bloei van zijn of haar leven. Dit wil in dit geval zeggen dat er verder wordt gebouwd aan een carrière, er wordt genoten van het gezinsleven en dat er wordt gekeken naar de mogelijkheden om het leven nog een groter avontuur te maken. Dit is ook waar het leven om draait. Het beleven van avonturen. Dit kun je alleen doen, maar ook met vrienden en familie. Dan is het nu ook jouw beurt om deze persoon dit te laten vertellen en dus een persoonlijke tekst te bedenken voor zijn of haar verjaardag. Maar waar begin je nu mee? Bedenk eerst wat de persoonlijke eigenschappen zijn van de persoon.

40 jaar verjaardag
Bron: Greetz

Hoe steekt de persoon in elkaar en zijn er eigenschappen die zo kenmerkend zijn voor deze persoon dat ze noemenswaardig zijn? Ook al weet je dit allemaal al, kan het nog zijn dat je moeite hebt met het bedenken van een goede tekst. Je bent zeker niet de enige want er zijn tal van mensen die hier moeite mee hebben. Daarom hebben we een aantal teksten voor je op een rij gezet die je kunnen helpen en kunnen dienen als bron van inspiratie.

40 jaar
Bron: Greetz

Voorbeeldteksten voor iemand van 40 jaar

Je ziet er goed uit voor iemand van 40! Gefeliciteerd!

Maak er een onvergetelijke verjaardag van. Je bent zeker niet oud!

Het leven begint op je veertigste. Ga er vanaf nu dus lekker van genieten!

Je bent heus geen veertig. Je bent gewoon nog 18 met ruim 22 jaar ervaring.

Gefeliciteerd met het bereiken van deze mooie leeftijd. Geniet ervan!

Een hele fijne verjaardag. Laat je niks aanpraten en geniet er gewoon lekker van.

Vanaf nu zal de wijsheid moeten komen. We zullen zien! Gefeliciteerd!

10 verjaardagsgedichten voor een man

 1. Vier decennia zijn verstreken, Een mijlpaal om te gedenken. Op deze speciale dag, Wensen we je geluk, lach na lach.
 2. Veertig kaarsjes op de taart, Een man met ervaring, sterk en vermaard. Moge dit nieuwe levenshoofdstuk beginnen, Vol vreugde, succes en liefde vanbinnen.
 3. Veertig jaren vol avontuur en plezier, Je bent nu een man van middelbare leeftijd hier. Maar weet dat het leven pas net begint, Geniet van elke dag en hetgeen dat nog verschijnt.
 4. Op je veertigste verjaardag staan we stil, Bij de successen en ervaringen, groot en klein. Je hebt veel bereikt in het leven tot nu toe, En we weten dat er nog veel meer komt, bro!
 5. Een nieuwe mijlpaal in je bestaan, Veertig jaar oud en nog zo veel te gaan. Geniet van het moment, deel vreugde en gelach, Je bent een geweldige man, zonder enige twijfel, elke dag.
 6. Veertig worden is een reden tot feest, Een tijd om te reflecteren op het verleden, het allermeest. Maar kijk ook vooruit met enthousiasme en hoop, Want de toekomst is helder en vol van nieuwe loop.
 7. Met veertig kaarsjes op je taart, Vieren we je vele successen met groot gebaar. Je bent een man vol wijsheid en kracht, En we zijn blij dat je vandaag lacht.
 8. Op deze speciale verjaardag wensen we je vreugd, Veertig jaar jong en nog altijd in je jeugd. Blijf altijd dromen en streven naar meer, Want het leven heeft nog veel in petto, keer op keer.
 9. Een nieuwe mijlpaal in je leven is aangebroken, Veertig jaar jong en nog lang niet uitgesproken. Blijf genieten van elk moment en elk geluid, Je bent een man die het leven altijd omarmt en niet vermijdt.
 10. Veertig kaarsjes op de taart, stralend en fel, Een man die ouder wordt maar nog steeds rebel. We wensen je vreugde, liefde en gezondheid toe, Op je veertigste verjaardag en elke dag daarna, bro!

Verjaardagsgedichten voor een 40 jarige vrouw

 1. Vandaag vieren we jou, een vrouw van veertig jaar, Met wijsheid, kracht en schoonheid, klaar om te stralen waar je ook gaat. Geniet van deze mijlpaal, je bent prachtig en sterk, Gelukkige verjaardag, laten we de vreugde delen en het leven vieren!
 2. Veertig kaarsen stralen helder op deze speciale dag, Een prachtige vrouw viert haar leven op een unieke manier. Met elke stap ben je sterker en wijzer geworden, Gelukkige 40ste verjaardag, moge geluk je altijd omringen!
 3. Vandaag viert een sterke vrouw haar 40ste jaar, Een tijd om terug te kijken op successen en groei, zo klaar. Je straalt schoonheid en elegantie, van binnen en van buiten, Gelukkige verjaardag, blijf schitteren en blijf stoutmoedig vooruit gaan!
 4. Veertig jaren zijn voorbij gevlogen, maar jeugdig blijf je toch, Een inspiratie voor velen, met een hart vol vreugde en genot. Vier dit nieuwe hoofdstuk vol levenslust en kracht, Gelukkige 40ste verjaardag, moge je toekomst helder en prachtig zijn, elke dag en elke nacht.
 5. Op deze bijzondere dag van je 40ste jaar, Wensen we je vreugde, liefde en geluk, klaar en klaar. Jeugdige geest, vol energie en levensvreugd, Gelukkige verjaardag, vier dit nieuwe decennium vol moed!
 6. Veertig kaarsen op de taart, een symbool van jouw leven, Een vrouw met passie en vele dromen om te beleven. We wensen je vreugde en vervulling in alles wat je doet, Gelukkige 40ste verjaardag, moge elk moment je hart verwarmen, zoet.
 7. Op deze speciale dag, een mijlpaal in je leven, Vier je veertig jaren met een stralende gloed, zeven keer zeven. Je bent een bron van kracht en inspiratie voor ons allen, Gelukkige verjaardag, moge je altijd gelukkig en gezegend zijn met vreugde en gevulde zalen.
 8. Vandaag viert een prachtige vrouw haar 40ste jaar, Met elke glimlach en elke stap, steeds meer stralend en klaar. Je bent een bron van liefde en zorgzaamheid, zo waardevol en puur, Gelukkige verjaardag, moge je leven gevuld zijn met geluk en avontuur!
 9. Vier decennia van liefde, gelach en groei, Een vrouw van veertig, zo mooi en zo wijs, zo’n mooie show. Geniet van dit moment, omringd door geliefden en vrienden, Gelukkige 40ste verjaardag, moge het een mooie dag worden.

Verjaardagswensen voor een 40 jarige man of vrouw

 1. Van harte gefeliciteerd met je 40e verjaardag! Moge dit nieuwe hoofdstuk van je leven gevuld zijn met vreugde, liefde en onvergetelijke momenten.
 2. Op deze bijzondere dag willen we je van harte feliciteren met je 40e verjaardag. Moge dit decennium gevuld zijn met geluk, gezondheid en succes in overvloed.
 3. Gelukkige 40e verjaardag! Een mijlpaal die gevierd moet worden. Moge je dag gevuld zijn met lachen, liefde en alles waar je van houdt.
 4. 40 lijkt misschien als een groot getal, maar voor jou is het slechts het begin van een nieuw en opwindend avontuur. Geniet van elk moment en koester de herinneringen die nog komen gaan.
 5. Proficiat met je 40e verjaardag! Moge dit jaar vol verrassingen en positieve wendingen zitten. Je verdient niets minder dan het allerbeste.
 6. Vier vandaag niet alleen je verjaardag, maar ook de prachtige reis die je hebt afgelegd tot nu toe. 40 is slechts een getal, maar de ervaringen die je hebt opgedaan, zijn onschatbaar.
 7. Vier vandaag niet alleen het verstrijken van de tijd, maar ook de schitterende persoon die je bent geworden. 40 is het nieuwe 30, en je ziet er net zo stralend uit als altijd!
 8. Op je 40e verjaardag wensen we je een dag vol plezier, een jaar vol voldoening en een leven vol liefde. Je verdient het allerbeste!
 9. Gefeliciteerd met het bereiken van de veertig! Moge dit decennium gevuld zijn met gezondheid, geluk en alles waar je hart naar verlangt.
 10. Ze zeggen dat het leven begint bij 40, en we weten zeker dat de komende jaren gevuld zullen zijn met geweldige avonturen en prachtige herinneringen. Geniet van elke seconde!
 11. 40 is een leeftijd waarop je terugkijkt op je reis en vooruitkijkt naar de prachtige wegen die nog voor je liggen. Moge je pad gevuld zijn met succes en vervulling.
 12. Vier vandaag niet alleen het aantal jaren dat je hebt geleefd, maar ook de impact die je hebt gehad op de levens van anderen. Je bent echt speciaal.
 13. Van harte gefeliciteerd met je 40e! Moge deze mijlpaal het begin zijn van een nieuw hoofdstuk vol prachtige momenten en onvergetelijke ervaringen.
 14. Op je 40e verjaardag wensen we je niet alleen een geweldige dag, maar ook een fantastisch jaar en een nog mooier decennium. Blijf stralen!
 15. Gefeliciteerd met het bereiken van deze prachtige mijlpaal! Moge de komende jaren net zo geweldig zijn als de afgelopen. Je bent echt een bron van inspiratie.
 16. Vier vandaag niet alleen je leeftijd, maar ook de wijsheid en gratie waarmee je ouder wordt. Je bent als een goede wijn, steeds beter met de tijd.
 17. 40 is het nieuwe 20, maar dan met 20 jaar extra wijsheid en ervaring. Moge deze nieuwe fase van je leven net zo geweldig zijn als jij bent.
 18. Op je 40e verjaardag willen we je herinneren aan alle geweldige dingen die je hebt bereikt en de vele successen die nog komen gaan. Je bent een ware kampioen!
 19. Gelukkige 40e verjaardag! Moge je dag gevuld zijn met liefde, lachen en al het goede dat het leven te bieden heeft. Je verdient niets minder.

Meer teksten: