50 jaar verjaardag

Een geliefde of familie die 50 wordt? Dan staat er vast een groot feest op stapel. Een mijlpaal van een halve eeuw is dan ook heel bijzonder. Abraham of Sara zien, het is niet voor iedereen weggelegd. Als het huis versierd is, de poppen zitten uitgedost voor de deur en de spandoeken hangen, dan is het ook tijd voor een leuke tekst op een verjaardagskaart. Niet iedereen heeft altijd de juiste inspiratie om een gepaste tekst op een kaart te krijgen. Daarom hebben wij voor jou een aantal teksten verzameld die net zullen passen voor wat jij wilt of, die je op zijn minst de nodige inspiratie zullen geven. Hieronder de 50 jaar teksten ter inspiratie, voor bijvoorbeeld op een kaartje. Ook kan je enkele leuke cadeau-inspiratie tips vinden voor het geven van een mooi en passend geschenk aan de 50 jarige bij Bol.com.

Bekijk hier de cadeaus voor een 50e verjaardag >>

Ontdek bij Bol.com het grootste aanbod cadeaus voor een 50 jarige, van koptelefoons, smartwatches, Rituals, draadloze speaker, boeken en nog veel meer.

Cadeautips voor een verjaardag van 50 jaar

Het vinden van het perfecte cadeau voor iemand die 50 jaar wordt, kan lastig zijn. Maar maak je geen zorgen, er zijn tal van opties die zeker in de smaak zullen vallen bij de jarige. Hier zijn een paar cadeau ideeën voor iemand van 50 jaar:

 1. Bongo Bon - Sensatie Cadeaubon
  Bestel bij Bol.com

  Een ervaring: In plaats van een fysiek cadeau, geef een ervaring cadeau. Denk hierbij aan een ballonvaart, een dagje in een spa of een wijnproeverij. Zo kan de jarige een leuke dag beleven en herinneringen maken.

 2. Personaliseerbare cadeaus: Een gepersonaliseerd cadeau toont aan dat je er tijd en moeite in hebt gestoken. Een gepersonaliseerde fotocollage of een grappige mok met hun naam erop, zijn enkele voorbeelden van gepersonaliseerde cadeaus die goed in de smaak zullen vallen.
 3. Hobbygerelateerde cadeaus: Als de jarige een specifieke hobby heeft, kun je een cadeau kiezen dat daarmee te maken heeft. Een set met penselen voor een schilder, een nieuw kookboek voor een gepassioneerde thuiskok, of een nieuwe golfclub voor een fervente golfer. Zo laat je zien dat je hebt nagedacht over wat de jarige graag doet.
 4. Cadeaus om te ontspannen: Na een lange dag werken kan het heerlijk zijn om even te ontspannen. Geef daarom een cadeau waarmee de jarige kan ontspannen. Een zachte badjas, een paar warme sloffen of een geurkaars zijn enkele
  WoodWick Hourglass Geurkaars Deluxe Giftset - 3 Mini - Floral
  Bestel bij Bol.com

  opties.

 5. Een abonnement: Geef een abonnement op iets waar de jarige van houdt, bijvoorbeeld een tijdschrift, een streamingdienst of een wijnclub. Zo kan de jarige regelmatig genieten van iets waar hij of zij van houdt.
 6. Gourmet-cadeaus: Voor de fijnproever zijn gourmet-cadeaus een goed idee. Denk hierbij aan een mooie fles wijn, luxe chocolade, een mooie theeset, of een lekkere kaasplank. Zo kan de jarige genieten van wat lekkers en zichzelf verwennen.
 7. Technologische cadeaus: Voor de tech-liefhebber zijn er tal van opties. Een smartwatch, een draadloze speaker, een e-reader of een nieuwe laptop zijn enkele voorbeelden. Zo kan de jarige optimaal genieten van de nieuwste technologische snufjes.

Met deze cadeau ideeën moet het lukken om een geschikt cadeau te vinden voor iemand die 50 jaar wordt. Denk goed na over wat de jarige leuk vindt en waar hij of zij van houdt, dan zul je zeker een cadeau vinden dat in de smaak valt.

50 jaar teksten voor een verjaardag

50 jaar, een halve eeuw. Een mooie gelegenheid om je in de bloemetjes te zetten! Vier feest, lach en drink met mate zodat je er nog een aantal decennia tegenaan kunt. Welgefeliciteerd!

Kijk jou nu, jij lijkt helemaal geen 50! De jaren hebben zo te zien helemaal geen vat op jou. Hoe doe je het toch! Op naar de volgende 50 jaar? Van harte gefeliciteerd!

50 jaar verjaardag
Bron: Greetz

Als je 50 wordt is jarig zijn niet meer zo leuk als toen je 18 werd. Maar niet getreurd, de wijsheid die je nu bezit pakt niemand je nog af! Gefeliciteerd met je verjaardag!

De 50 afgelopen jaren vlogen voorbij en sta je hier. Een beetje grijzer, een beetje meer rimpels en hier en daar wat resultaten van de zwaartekracht. Maar dat hoort er nu eenmaal bij als je een wijs man/vrouw wordt.

Hoe ouder men wordt, hoe sneller de tijd gaat. 50 worden is niet in snelheid te bevatten. De jaren kwamen en gingen maar jij bent gelukkig nog hier! Laat ons feesten, laat ons klinken op de jarige ‘naam’

50 is het nieuwe 30! Je bent nog altijd even hot en sexy alleen, niet meer voor dezelfde doelgroep. Hiep hiep hoera, we klinken op je vernieuwde dertigste verjaardag!

50 is een mooie leeftijd, je bent nog jong genoeg om gekke dingen te doen en je kunt achteraf zelfs nog alles onthouden.

50 jaar aan mooie herinneringen en harde levenslessen. 50 jaar liefde geven en ontvangen, wijsheid vergaren en ervaringen verzamelen. Geen wonder dat je zo straalt op je verjaardag!

Je bent nu 25 geworden met 25 jaar extra ervaring. Want alles boven 25 jaar is praktijkervaring. Geniet van alles wat de komende 50 jaren nog op je pad komen maar doe het kalmer aan dan toen je 25 was.

Verjaardagsgedichten voor een 50 jarige man (Abraham)

 1. Vijftig jaren zijn voorbijgegaan, Een mijlpaal om bij stil te staan. Gefeliciteerd, je bent nu vijftig jaar, Een levensfase vol wijsheid en ervaring klaar!
 2. Vijftig kaarsjes op de taart, Een mijlpaal die veel waarde heeft vergaard. Een halve eeuw van liefde en lachen, Geniet van deze bijzondere verjaardagsdagen!
 3. Vijftig jaar geleden kwam je op deze aard, Sindsdien heb je veel moois vergaard. Een man met wijsheid en kracht, Geniet van deze verjaardag, dag en nacht!
 4. Een mijlpaal bereikt, vijftig jaar, Een moment om te vieren met elkaar. Gefeliciteerd met deze bijzondere leeftijd, Je straalt met ervaring en levensvreugd.
 5. Vijftig jaar jong, vol energie en moed, Een leeftijd waarop je geniet en doet. Op naar de volgende vijftig met flair, Gefeliciteerd, een man zo bijzonder en waar!
 6. Vijftig kaarsjes op de taart, Een verjaardag om te vieren, dat is klaar. Een halve eeuw van levenswijsheid en kracht, Je bent een man waar iedereen naar opkijkt.
 7. Een mijlpaal bereikt, een halve eeuw, Een prachtige leeftijd, dat ben je zeker en reeuw. Geniet van het leven, van elke dag, Gefeliciteerd, mijn vriend, op deze bijzondere dag!
 8. Vijftig jaren vol avontuur en plezier, Een verjaardag die we vieren met veel vertier. Je bent een man vol levenslust en moed, Gefeliciteerd, geniet van deze mijlpaal, zo zoet!
 9. Een vijftigjarige man vol charisma en kracht, Een verjaardag die je in het zonnetje verwacht. Geniet van deze dag en alle mooie momenten, Je verdient het, je hebt zoveel betekend!
 10. Vijftig kaarsjes schijnen zo fel, Een verjaardag die je viert als een rebel. Gefeliciteerd met deze prachtige leeftijd, Een man zo bijzonder, vol levensvreugd en spijt!

Verjaardagsgedichten voor een 50 jarige vrouw (Sarah)

 1. Vijftig kaarsjes stralen helder en puur, Een prachtige vrouw, dat ben jij, dat is zeker. Op deze speciale dag van jouw leven, Wens ik je liefde, geluk en alles wat je wilt streven.
 2. Vijftig jaren van ervaring en kracht, Een levenspad vol vreugde en pracht. Op deze mijlpaal, zo speciaal, Wens ik je een verjaardag vol liefde in overvloed allemaal.
 3. Vijftig jaren van wijsheid en pracht, Een vrouw die de wereld heeft betoverd met haar kracht. Vandaag vieren we jou, met liefde en blijdschap, Een gelukkige verjaardag voor deze speciale stap.
 4. Vijftig kaarsjes op de taart vandaag, Een teken van al jouw successen, in elke weg. Je straalt als nooit tevoren, vol levenslust, Een verjaardag vol vreugde en geluk, dat is een must.
 5. Op jouw 50e verjaardag, een speciale dag, Vier ik jouw leven, vol pracht en lach. Je bent een inspiratie voor velen om je heen, Een vrouw van kracht en wijsheid, zo sereen.
 6. Een halve eeuw van vreugde en geluk, Jouw aanwezigheid maakt de wereld stuk voor stuk. Geniet van deze mijlpaal, vier het met plezier, Op deze bijzondere dag, zijn alle ogen op jou gericht hier.
 7. Een vrouw van 50, zo vol pracht, Jouw glimlach is een zonnestraal die iedereen verwacht. Vandaag eren we jou, met warmte en liefde, Een gelukkige verjaardag, vol verrassingen hierboven.
 8. Op deze speciale verjaardag, een ode aan jou, Een vrouw van 50, zo mooi en trouw. Moge de komende jaren gevuld zijn met vreugde en geluk, Een leven vol liefde, elk moment, elk stuk.
 9. Vijftig jaren van herinneringen en avonturen, Een vrouw van kracht en onverwoestbare structuren. Op deze dag wens ik je een toekomst vol geluk, Een verjaardag vol liefde, gezondheid en een hart vol stuk.
 10. Vijftig kaarsjes stralen helder en fel, Een vrouw van gratie, die iedereen snel vertelt. Moge jouw verjaardag een viering zijn van jouw pracht, Een gelukkige 50e verjaardag, met liefde en kracht.
50 jaar
Bron: Greetz

37 verjaardagswensen voor een man of vrouw

 1. Van harte gefeliciteerd met je 50ste verjaardag! Een halve eeuw oud en nog steeds stralend als altijd.
 2. Vijftig jaar jong en prachtiger dan ooit tevoren! Gelukkige verjaardag, maak er een onvergetelijke dag van.
 3. Vandaag is het niet alleen jouw verjaardag, maar ook de viering van vijftig fantastische jaren! Geniet van elke seconde.
 4. Proficiat met deze mijlpaal! Vijftig jaar van liefde, avonturen en herinneringen. Op naar nog veel meer!
 5. Een halve eeuw oud, maar je bent nog steeds de belichaming van jeugdige geest en vitaliteit. Gelukkige 50ste verjaardag!
 6. Vandaag vieren we jou – vijftig jaar vol lachen, liefhebben en groeien. Moge het volgende hoofdstuk even prachtig zijn!
 7. Vijftig kaarsjes op de taart vertegenwoordigen vijftig prachtige jaren van jouw aanwezigheid op deze wereld. Gelukkige verjaardag!
 8. Gelukkige 50ste! Een mijlpaal bereikt, maar het beste moet nog komen. Geniet van het vieren van deze bijzondere dag.
 9. Vijftig jaar geleden begon het avontuur dat jouw leven is, en wat een geweldig avontuur is het geweest! Cheers op nog veel meer.
 10. Op je vijftigste verjaardag wens ik je niets dan vreugde, liefde en nog eens vijftig geweldige jaren voor de boeg.
 11. Gelukkige 50ste verjaardag! Moge deze dag gevuld zijn met liefde, vreugde en de warmte van dierbaren om je heen.
 12. Een halve eeuw van geweldige herinneringen en kostbare momenten. Laten we vandaag samen vieren. Van harte gefeliciteerd!
 13. 50 jaar jong en nog steeds stralend als de zon. Jouw positiviteit is aanstekelijk. Gelukkige verjaardag, stralende ziel!
 14. Felicitaties op deze speciale dag! Een halve eeuw van wijsheid en inspiratie. Moge de komende jaren net zo prachtig zijn.
 15. Op je 50ste verjaardag wens ik je een overvloed aan liefde, gezondheid en geluk. Laat het feest beginnen!
 16. Vijftig jaar en nog steeds de belichaming van jeugdig enthousiasme. Blijf stralen en geniet van elke seconde van deze dag.
 17. Proficiat op deze gedenkwaardige dag! Vijftig jaar van groei, liefde en avonturen. Op naar nog meer onvergetelijke momenten.
 18. Een halve eeuw oud en nog steeds in de bloei van het leven. Jouw energie is inspirerend. Gelukkige verjaardag!
 19. Op deze speciale dag wens ik je een overvloed aan liefde, vreugde en avonturen in de komende vijftig jaar. Cheers op jou!
 20. Vijftig kaarsjes op de taart, elk een herinnering aan een bijzonder jaar in jouw prachtige leven. Gelukkige verjaardag!
 21. Gelukkige 50ste verjaardag! Een mijlpaal bereikt, maar de reis gaat door. Moge het volgende hoofdstuk net zo geweldig zijn.
 22. Vijftig jaar van levenslessen, liefde en lachen. Moge de komende jaren even magisch zijn. Van harte gefeliciteerd!
 23. Een halve eeuw van avonturen en ervaringen. Jouw leven is een inspiratie voor ons allemaal. Gelukkige verjaardag!
 24. Vijftig jaar jong en nog steeds vol levenslust. Blijf stralen en geniet van elk moment. Gelukkige 50ste verjaardag!
 25. Op deze speciale dag wens ik je een schat aan geluk, gezondheid en liefde. Moge het komende jaar nog stralender zijn!
 26. Felicitaties op je gouden jubileum! Vijftig jaar van prachtige momenten en onvergetelijke herinneringen. Geniet van deze dag!
 27. Een halve eeuw van lachen, liefhebben en leren. Jouw reis is inspirerend. Gelukkige 50ste verjaardag, lieve vriend!
 28. 50 jaar jong en nog steeds groeiend, bloeiend en stralend. Moge deze dag even bijzonder zijn als jij bent.
 29. Op je 50ste verjaardag wens ik je een dag vol vreugde, een jaar vol liefde en een leven vol vervulling. Cheers!
 30. Vijftig jaar van liefdevolle momenten en warme herinneringen. Gelukkige verjaardag! Moge je dag net zo speciaal zijn als jij bent.
 31. Op deze bijzondere dag vieren we jou – vijftig jaar van puur geluk en liefde. Moge het feest nog lang doorgaan!
 32. Gelukkige 50ste verjaardag! Een mijlpaal bereikt, maar er zijn nog zoveel prachtige hoofdstukken te schrijven. Proost op jou!
 33. Een halve eeuw van levenslessen en prachtige momenten. Jouw wijsheid is een geschenk. Gelukkige verjaardag!
 34. Vijftig jaar jong en nog steeds vol passie en energie. Blijf stralen en geniet van dit speciale moment. Gelukkige verjaardag!
 35. Op deze gedenkwaardige dag wens ik je niet alleen een gelukkige verjaardag, maar ook een leven vol voorspoed en vreugde. Cheers!
 36. Felicitaties op deze speciale dag! Vijftig jaar van vreugde, liefde en onvergetelijke momenten. Moge het feest doorgaan!
 37. Vijftig kaarsjes op de taart, elk een symbool van een geweldig jaar in jouw leven. Gelukkige verjaardag, geweldig persoon!

Meer teksten: