Collega bedanken

Het grootste gedeelte van je tijd zit je op het werk. Het werk doe je als het goed is niet alleen maar dit doe je met collega’s. Collega’s zijn de mensen met wie je samenwerkt en met wie je ervoor zorgt dat het werk gedaan wordt en waarmee je gezamenlijke doelen behaald. Het werken met collega’s kan heel gezellig zijn. Natuurlijk kan het ook voorkomen dat mensen tot je collega’s behoren waar je liever geen contact mee wilt hebben omdat hun persoonlijkheid je niet aanstaat of wanneer je niet zo goed met ze op kan schieten. Maar aan de andere kant kunnen er ook collega’s bij zijn met wie je wel goed op kan schieten. Dit zijn collega’s die je dan ook waardeert en waar je graag contact mee hebt. Daarnaast kunnen er ook momenten zijn dat je dankbaar bent voor deze collega’s. Je wilt ze bedanken omdat ze je misschien helpen bij je persoonlijke ontwikkeling of je wilt ze bedanken omdat ze binnenkort geen deel meer zullen uitmaken van je team omdat ze bijvoorbeeld ergens anders zullen gaan werken. Er zijn verschillende manieren om collega’s te bedanken. Een daarvan is door middel van het sturen van een leuk kaartje. Maar wat moet je hierop zetten? Hieronder enkele teksten om een collega te bedanken.

Een persoonlijk kaartje om je collega te bedanken

Er zijn verschillende teksten die je op een kaartje naar een collega kan noteren. Zo zijn er teksten die je helemaal zelf kunt bedenken. Dit maakt het bericht ook veel persoonlijker. Daarnaast zijn er natuurlijk ook teksten die al standaard op een kaartje vermeld zijn en die je vaak alleen nog maar zelf hoeft aan te vullen. Op deze manier heb je een combinatie van standaard teksten en persoonlijke teksten. Het leukste aan een persoonlijke tekst is wel dat je zelf kan nadenken over de persoon. Je kunt allerlei herinneringen en eigenschappen naar voren halen om het berichtje nog net wat persoonlijker te maken.

Wanneer je echt geen inspiratie hebt, kun je ook altijd op verschillende websites op zoek gaan naar voorbeeldteksten die een setje kunnen geven in de goede richting. Wij hebben hier ook verschillende teksten voor je op een rij gezet zodat je er inspiratie uit kunt opdoen.

Collega bedanken
Bron: Greetz

Voorbeeldteksten voor het bedanken van een collega

  • Bedankt dat je zo’n fijne collega bent. We kunnen altijd op je rekenen.
  • Wat fijn dat we samen een onderdeel mochten zijn van hetzelfde team. Ik ben blij dat we met elkaar samen hebben mogen werken
  • Heel erg bedankt voor alle mooie jaren samen. Heel veel succes met je nieuwe uitdaging
  • We zullen je echt missen. Op jou konden we altijd rekenen!
  • Gefeliciteerd met je nieuwe functie. Maak er net zoiets moois van als dat je in ons team hebt gedaan!
Bedankt kaart
Bron: Greetz

Meer teksten: