Sterkte wensen

Er zijn tal van vervelende situaties te bedenken waarbij je mensen een hart onder de riem wilt steken. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat iemand een vriend of een familielid is verloren, maar dit kan ook zijn omdat er een andere vervelende gebeurtenis zich heeft voorgedaan waardoor de persoon wel een hart onder de riem kan gebruiken. Er zijn verschillende manieren mogelijk om iemand sterkte te wensen. Het is natuurlijk wel zo persoonlijk als je iemand sterkte wenst op een mondelinge manier. Zo kun je gelijk een betere uitleg geven. Een andere manier is door middel van het schrijven van een persoonlijke boodschap in een kaartje of in een brief. Hieronder enkele sterkte wensen voor op een kaartje.

Vele mensen hebben wat moeite met het vinden van de juiste woorden. Wat belangrijk is is om goed helder te hebben in wat voor situatie de persoon zich verkeerd. Is de persoon verdrietig of misschien wel boos doordat iets vervelends is gebeurd. JE kunt dan je woorden het beste hieraan aanpassen zodat je boodschap niet verkeerd overkomt.

Sterkte wensen
Bron: Greetz

Een persoon sterkte wensen

Het is natuurlijk niet helemaal handig om precies dat op te schrijven wat de persoon nu meemaakt. Dit zal er alleen maar voor zorgen dat er vervelende herinneringen naar boven komen en dat de persoon alles opnieuw beleefd. Het is juist de bedoeling dat je de persoon verteld dat je aan hem of haar denkt en dat je er voor de persoon wilt zijn wanneer dat nodig is. De kaart die je gaat schrijven gaat ook niet om jou. Daarom is het belangrijk dat je je zo goed mogelijk inleeft in de ander zodat het voor jou ook makkelijker is om de juiste woorden te vinden. Het opdoen van inspiratie is misschien wel een goede tip. Het is namelijk niet altijd makkelijker om zelf teksten te verzinnen.

Heel veel teksten zijn al geschreven die je alleen nog maar hoeft aan te passen aan de situatie van de persoon. Zo maak je het persoonlijk en je hebt een sterke tekst. We proberen je vast te helpen met voorbeelden van sterkte wensen.

Sterkte kaart
Bron: Greetz

Voorbeeldteksten sterktewensen

 

Je hebt te maken met ziekte en onzekerheid. Ik hoop dat je kracht mag vinden in het gebed. Heel veel sterkte.

 

Heel veel sterkte deze periode. Ik ben er voor je wanneer je me nodig hebt.

 

Laat me weten wanneer je me nodig hebt. Ik ben maar één telefoontje van je vandaan. Veel sterkte.

 

Je betekent heel veel voor me. Ik heb je al lang niet meer gezien, maar ik denk nog elke dag aan jou.

 

Hou je taai mijn vriend. Alles komt goed. Veel sterkte!

Meer teksten: