Sterkte wensen

Er zijn tal van vervelende situaties te bedenken waarbij je mensen een hart onder de riem wilt steken. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat iemand een vriend of een familielid is verloren, maar dit kan ook zijn omdat er een andere vervelende gebeurtenis zich heeft voorgedaan waardoor de persoon wel een hart onder de riem kan gebruiken. Er zijn verschillende manieren mogelijk om iemand sterkte te wensen. Het is natuurlijk wel zo persoonlijk als je iemand sterkte wenst op een mondelinge manier. Zo kun je gelijk een betere uitleg geven. Een andere manier is door middel van het schrijven van een persoonlijke boodschap in een kaartje of in een brief. Hieronder enkele sterkte wensen en producten om sterkte te wensen die te bestellen zijn bij bol.com. 

Bekijk hier de cadeaus in de cadeauwinkel om sterkte te wensen >>

Ontdek bij bol.com het grootste aanbod cadeaus om iemand bijvoorbeeld sterkte/beterschap te wensen. Van een heerlijk warme deken, massage-apparaten, theepakketten en nog veel meer.

Cadeaus om iemand sterkte te wensen

Soms heeft iemand die je kent te maken met moeilijke tijden en kan het lastig zijn om de juiste woorden te vinden om hen sterkte te wensen. Gelukkig zijn er ook cadeaus die je kunt geven om je steun en liefde te tonen. Hieronder vind je een aantal cadeau-ideeën om iemand te helpen bij het herstellen van een ziekte, het overwinnen van een uitdaging of het verwerken van verdriet.

 1. Een heerlijke deken
Luxe Sherpa Fleece Deken - Super Zacht, Warm en Donzig - Plaid voor op de Bank, Bed of Woonkamer Decoratie - 160 x 200 cm Wolf Grijs
Bekijk bij Bol.com

Een zachte, warme deken is een troostend cadeau voor iedereen die zich niet lekker voelt. Kies een deken uit die past bij de persoonlijkheid van de ontvanger en voeg een persoonlijke boodschap toe om hen eraan te herinneren dat ze geliefd zijn.

 1. Een boek met inspirerende citaten

Inspirerende citaten kunnen kracht en hoop bieden wanneer iemand door een moeilijke tijd gaat. Geef een boek met citaten die speciaal zijn uitgekozen om de ontvanger te inspireren en te helpen bij het overwinnen van hun uitdaging.

 1. Een zorgpakket

Stel een zorgpakket samen met items die de ontvanger kunnen helpen zich beter te voelen, zoals een gezichtsmasker, een aromatherapiekaars en een flesje essentiële olie. Dit cadeau is niet alleen nuttig, maar laat ook zien dat je om de persoon geeft.

 1. Een fotoalbum

Een fotoalbum kan een mooie manier zijn om herinneringen op te halen en een glimlach op het gezicht van de ontvanger te toveren. Vul het album met foto’s van jullie samen of van speciale momenten in het leven van de ontvanger.

 1. Een gepersonaliseerde mok

Een gepersonaliseerde mok met een inspirerende boodschap of afbeelding kan een dagelijkse herinnering zijn aan de steun en liefde van vrienden en familie. Voeg de favoriete kleur en afbeelding van de ontvanger toe voor een extra persoonlijke touch.

 1. Een plant
Bonsaiworld Bonsai Boompje + Starters Kit - 5-Delige Set - 10 jaar oude bonsai boom - Hoogte 25-30 cm
Bekijk bij Bol.com

Een plant kan een symbool zijn van groei en veerkracht. Geef een plant die makkelijk te onderhouden is, zoals een vetplant, en voeg een kaartje toe met een bemoedigende boodschap.

 1. Een self-care pakket

Self-care is belangrijk voor iedereen, maar vooral voor mensen die door een moeilijke tijd gaan. Stel een self-care pakket samen met items zoals badzout, body lotion en een kaars voor een ontspannende ervaring.

 1. Een dagboek

Een dagboek kan een uitlaatklep zijn voor emoties en gedachten. Geef een mooi dagboek cadeau en moedig de ontvanger aan om te schrijven over hun ervaringen en gevoelens.

 1. Een puzzel of spel

Een puzzel of spel kan helpen bij het ontspannen en het afleiden van gedachten. Kies een spel dat past bij de interesses van de ontvanger en voeg een boodschap toe om hen aan te moedigen.

Vele mensen hebben wat moeite met het vinden van de juiste woorden. Wat belangrijk is is om goed helder te hebben in wat voor situatie de persoon zich verkeerd. Is de persoon verdrietig of misschien wel boos doordat iets vervelends is gebeurd. JE kunt dan je woorden het beste hieraan aanpassen zodat je boodschap niet verkeerd overkomt.

Sterkte wensen
Bron: Greetz

Een persoon sterkte wensen

Het is natuurlijk niet helemaal handig om precies dat op te schrijven wat de persoon nu meemaakt. Dit zal er alleen maar voor zorgen dat er vervelende herinneringen naar boven komen en dat de persoon alles opnieuw beleefd. Het is juist de bedoeling dat je de persoon verteld dat je aan hem of haar denkt en dat je er voor de persoon wilt zijn wanneer dat nodig is. De kaart die je gaat schrijven gaat ook niet om jou. Daarom is het belangrijk dat je je zo goed mogelijk inleeft in de ander zodat het voor jou ook makkelijker is om de juiste woorden te vinden. Het opdoen van inspiratie is misschien wel een goede tip. Het is namelijk niet altijd makkelijker om zelf teksten te verzinnen.

Heel veel teksten zijn al geschreven die je alleen nog maar hoeft aan te passen aan de situatie van de persoon. Zo maak je het persoonlijk en je hebt een sterke tekst. We proberen je vast te helpen met voorbeelden van sterkte wensen.

Sterkte kaart
Bron: Greetz

Voorbeeldteksten sterktewensen

Je hebt te maken met ziekte en onzekerheid. Ik hoop dat je kracht mag vinden in het gebed. Heel veel sterkte.

Heel veel sterkte deze periode. Ik ben er voor je wanneer je me nodig hebt.

Laat me weten wanneer je me nodig hebt. Ik ben maar één telefoontje van je vandaan. Veel sterkte.

Je betekent heel veel voor me. Ik heb je al lang niet meer gezien, maar ik denk nog elke dag aan jou.

Hou je taai mijn vriend. Alles komt goed. Veel sterkte!

10 hart onder de riem teksten

 1. “Houd moed, zelfs in de moeilijkste tijden. Je bent sterker dan je denkt!”
 2. “Laat je niet ontmoedigen door tegenslagen. Jouw doorzettingsvermogen zal je naar succes leiden.”
 3. “Soms zijn de donkerste momenten slechts voorbodes van een prachtige doorbraak. Blijf volhouden!”
 4. “Vertrouw op jezelf en geloof in je capaciteiten. Je hebt alle kracht in je om te slagen.”
 5. “Elke stap vooruit, hoe klein ook, brengt je dichter bij je doelen. Blijf gestaag vooruitgaan!”
 6. “Het leven is een reis vol ups en downs. Onthoud dat de downs je alleen sterker maken voor de ups.”
 7. “Vergeet niet hoe ver je al gekomen bent. Je bent veerkrachtig en in staat om obstakels te overwinnen.”
 8. “Omring jezelf met positieve mensen die in je geloven en je aanmoedigen. Samen kunnen jullie bergen verzetten.”
 9. “Het maakt niet uit hoe langzaam je vooruitgaat, zolang je maar niet stopt. Blijf stap voor stap vooruitgaan.”
 10. “Je bent niet alleen. We staan achter je en steunen je onvoorwaardelijk. Blijf volhouden, je kunt het!”

10 teksten voor steun in moeilijke tijd

 1. Weet dat je niet alleen bent in deze moeilijke tijd. Onze gedachten en steun zijn bij jou. Blijf sterk en geloof in je eigen veerkracht.
 2. Het leven gooit soms onverwachte uitdagingen op ons pad, maar jouw innerlijke kracht zal je helpen om hier doorheen te komen. Blijf volhouden en wees trots op jezelf.
 3. Wanneer het voelt alsof alles tegenzit, onthoud dan dat elke storm uiteindelijk voorbijgaat. Houd hoop in je hart en weet dat er betere dagen op je wachten.
 4. Moeilijke tijden vormen ons en laten zien waar we toe in staat zijn. Laat deze situatie jouw doorzettingsvermogen en moed tonen. Weet dat je sterker bent dan je denkt.
 5. We begrijpen dat het niet gemakkelijk is en dat je je misschien ontmoedigd voelt, maar geloof in jezelf en blijf vechten. Jij hebt de kracht om deze uitdaging te overwinnen.
 6. Soms moeten we door donkere tijden gaan om het licht aan het einde van de tunnel te vinden. Blijf moedig en vertrouw erop dat je deze moeilijke periode kunt doorstaan.
 7. Je bent veerkrachtig en in staat om obstakels te overwinnen. Laat deze periode van tegenslag je niet definiëren, maar gebruik het als een springplank naar persoonlijke groei en succes.
 8. Hoewel je nu door een zware tijd gaat, geloof ik in jouw vermogen om hier sterker uit te komen. Blijf gefocust op je doelen en laat niets je afleiden van je pad.
 9. We wensen je kracht, moed en veerkracht toe terwijl je deze moeilijke periode doorkomt. Geloof in jezelf en weet dat je niet alleen bent. We zijn er voor je.
 10. Laat de moeilijkheden die je nu ervaart je niet ontmoedigen. Jij bent een krachtig persoon en je kunt deze uitdagingen overwinnen. Blijf vastberaden en wees trots op jezelf.

10 korte moed en sterkte wensen

 1. Veel succes en sterkte!
 2. Je kunt het! Blijf sterk!
 3. Hou vol en blijf moedig!
 4. Ik wens je kracht en doorzettingsvermogen toe.
 5. Moge je moed vinden in moeilijke tijden.
 6. Blijf positief en sterk, je kunt alles aan!
 7. Sterkte en volharding zullen je naar succes leiden.
 8. Ik stuur je mijn beste wensen voor kracht en moed.
 9. Moge je moeilijkheden overwinnen met vastberadenheid en doorzettingsvermogen.
 10. Ik hoop dat je innerlijke kracht je door deze uitdagingen zal leiden.

10 Engelse sterkte wensen

 1. May strength fill your heart and guide you through any challenges that come your way.
 2. Wishing you unwavering determination as you face difficult times, knowing that you have the power to overcome them.
 3. May your spirit remain unbreakable, and may you find the inner strength to persevere in all aspects of your life.
 4. Sending you positive energy and the courage to stay strong in the face of adversity.
 5. May you find the resilience to rise above any obstacles and emerge even stronger than before.
 6. Wishing you the fortitude to push through the toughest moments and find solace in your own strength.
 7. May your inner light shine bright, illuminating your path and giving you the strength to navigate any darkness.
 8. I hope you find the strength to believe in yourself and your abilities, for you are capable of amazing things.
 9. Sending you empowering vibes and the confidence to embrace challenges as opportunities for growth.
 10. May you be surrounded by love, support, and encouragement, empowering you to face any hardship with strength and grace.

10 afscheid teksten om sterkte te wensen bij overlijden

 1. “Moge de herinneringen aan de mooie momenten met je geliefde je kracht en troost bieden tijdens deze moeilijke tijd. Ik wens je sterkte en steun.”
 2. “Hoewel woorden ontoereikend lijken in tijden van verlies, weet dat je niet alleen bent. We zijn er voor je, om je te steunen en je door deze droevige dagen heen te helpen.”
 3. “Laat de liefde en steun van je vrienden en familie je omarmen en je kracht geven tijdens dit afscheid. Moge je innerlijke vrede vinden in de mooie herinneringen die je deelt.”
 4. “Wanneer de pijn van het verlies te zwaar lijkt, zoek dan troost in de wetenschap dat degenen die we liefhebben nooit echt van ons weg zijn. Ze leven voort in onze harten en zullen altijd bij ons zijn.”
 5. “Het is moeilijk om afscheid te nemen van iemand die we zo dierbaar zijn, maar laat de kracht van liefde en herinneringen je begeleiden op je pad naar genezing. Je bent niet alleen.”
 6. “Moge de warmte van dierbare herinneringen je omringen en je hart vullen met hoop en troost. Wees voorzichtig en weet dat we er altijd zijn om je te ondersteunen.”
 7. “In deze tijd van verlies omringen we je met onze liefde en steun. Onthoud dat je niet alleen bent en dat we er altijd voor je zullen zijn om je te helpen door deze moeilijke dagen heen.”
 8. “Hoewel het verdriet nu overheerst, hoop ik dat je kracht vindt in de wetenschap dat je geliefde nu vrede heeft gevonden. Moge je hart genezen worden met de tijd en mooie herinneringen.”
 9. “Wanneer de dagen donker lijken, onthoud dan dat je omringd bent door liefde en steun. Laat ons je tillen wanneer je niet kunt staan en je kracht geven wanneer je zwak bent.”
 10. “Laat het verlies je niet verpletteren, maar laat het je sterker maken. Sta jezelf toe om te rouwen en neem de tijd die je nodig hebt om te genezen. Wees geduldig met jezelf en weet dat we er altijd zijn om je te steunen.”

Tips om sterkte te wensen via Whatsapp

Het kan soms lastig zijn om de juiste woorden te vinden om iemand sterkte te wensen via WhatsApp. Hier zijn enkele tips om je te helpen een bemoedigend en ondersteunend bericht te sturen.

 1. Begin met een warme groet: Begin je bericht met een vriendelijke begroeting, zoals “Hoi” of “Hallo”, gevolgd door de naam van de persoon aan wie je het bericht stuurt. Dit creëert een positieve en persoonlijke sfeer.
 2. Geef aan dat je aan ze denkt: Laat de persoon weten dat je aan hem/haar denkt en dat je op de hoogte bent van de moeilijke situatie waar hij/zij doorheen gaat. Bijvoorbeeld: “Ik wilde je gewoon laten weten dat ik aan je denk en je wil steunen in deze moeilijke tijd.”
 3. Wees empathisch: Toon begrip en medeleven voor wat de persoon doormaakt. Probeer je in zijn/haar schoenen te verplaatsen en laat hem/haar weten dat je er voor hem/haar bent. Bijvoorbeeld: “Ik kan me voorstellen dat dit een ontzettend zware periode voor je is. Onthoud dat je niet alleen bent en dat ik er voor je ben.”
 4. Bied bemoediging en steun: Geef woorden van bemoediging en laat de persoon weten dat je vertrouwen in hem/haar hebt. Moedig hem/haar aan om sterk te blijven en positief te blijven denken. Bijvoorbeeld: “Ik geloof in jouw kracht en veerkracht. Je kunt dit aan. Blijf positief en weet dat ik altijd achter je sta.”
 5. Bied hulp aan: Bied indien mogelijk je hulp aan, zodat de persoon weet dat hij/zij niet alleen staat. Bied aan om te luisteren, praktische hulp te bieden of gewoon er te zijn om te steunen. Bijvoorbeeld: “Als er iets is wat ik voor je kan doen, laat het me alsjeblieft weten. Of het nu gaat om een luisterend oor, boodschappen doen of iets anders, ik sta voor je klaar.”
 6. Sluit af met positieve woorden: Eindig je bericht met een positieve noot om de persoon hoop en veerkracht te geven. Bijvoorbeeld: “Blijf sterk en vertrouw op jezelf. Ik stuur je positieve energie en wens je alle kracht toe om deze uitdaging te overwinnen.”
 7. Onderteken met een gepaste afsluiting: Gebruik een gepaste afsluiting zoals “Met vriendelijke groet” of “Veel liefs”, gevolgd door je naam. Dit geeft een persoonlijke touch aan je bericht.

Onthoud dat het belangrijk is om oprecht te zijn en je bericht aan te passen aan de specifieke situatie van de persoon. Elke situatie is uniek, dus pas je bericht aan om het persoonlijk en hartverwarmend te maken.

Meer sterkte teksten

 1. Lieve [naam], ik hoop dat deze woorden van troost en bemoediging je vinden op een moment dat het leven zwaar aanvoelt. Blijf sterk, want je bent omringd door liefde en steun. Moge elke dag een stap dichter bij herstel zijn.
 2. Beste [naam], ik weet dat deze periode vol uitdagingen en obstakels is, maar ik geloof in jouw innerlijke kracht. Laat de moeilijke tijden je niet ontmoedigen, want na regen komt zonneschijn. Blijf vechten, en wees ervan verzekerd dat je niet alleen bent.
 3. Aan [naam], in deze donkere dagen van ziekte wil ik je herinneren aan je ongelooflijke veerkracht. Jouw positiviteit en doorzettingsvermogen zijn bewonderenswaardig. Rust goed uit, luister naar je lichaam en weet dat je omringd bent door mensen die om je geven.
 4. Lieve [naam], de weg naar herstel kan soms hobbelig zijn, maar weet dat je niet alleen loopt. Jouw vastberadenheid om deze moeilijke periode te overwinnen, inspireert ons allemaal. Blijf gefocust op de kleine overwinningen en geef niet op.
 5. Beste [naam], ik wil je moed inspreken in deze uitdagende tijd. Soms lijkt het alsof de wereld op je schouders rust, maar onthoud dat we samen sterker zijn. Laat je niet ontmoedigen door tegenslagen; je bent een ware vechter.
 6. Aan [naam], in tijden van ziekte en pijn, is het normaal om te twijfelen aan je kracht. Maar geloof me, je bent sterker dan je denkt. Laat deze boodschap een herinnering zijn dat je niet alleen de strijd aangaat. We staan aan je zijde, elke stap van de weg.
 7. Lieve [naam], terwijl je door deze zware periode gaat, wil ik je laten weten dat je niet alleen bent. Jouw doorzettingsvermogen en moed zijn bewonderenswaardig. Rust goed uit, we denken aan je en wensen je een spoedig herstel.
 8. Beste [naam], ik weet dat dit een beproeving is, maar ik ben ervan overtuigd dat je de kracht hebt om hier doorheen te komen. Laat je niet ontmoedigen door de moeilijkheden; ze zijn tijdelijk. Jouw vastberadenheid zal je naar een betere plek leiden.
 9. Aan [naam], ik stuur je kracht en moed in overvloed. Ziekte kan een zware last zijn, maar ik geloof dat je de veerkracht hebt om dit te overwinnen. Focus op de positieve momenten en weet dat er een betere toekomst op je wacht.
 10. Lieve [naam], ik hoop dat deze woorden als een warme omhelzing voelen in deze moeilijke tijd. Je bent niet alleen in deze strijd; we zijn hier samen. Blijf hoopvol, blijf sterk, en we kijken uit naar je volledige herstel.
 11. Beste [naam], ik wil je omringen met positieve energie en liefdevolle gedachten. Laat de kracht van deze wensen je ondersteunen terwijl je door deze uitdagende dagen gaat. We geloven in je veerkracht en sturen je alle goede vibes voor een spoedig herstel.
 12. Aan [naam], ziekte kan een zware beproeving zijn, maar vergeet niet dat achter de wolken de zon altijd schijnt. Blijf vechten, blijf positief, en weet dat je omringd bent door mensen die om je geven. Deze moeilijke tijd zal voorbijgaan, en er wachten betere dagen op je.
 13. Lieve [naam], ik stuur je niet alleen mijn sterktewensen, maar ook een dosis optimisme en hoop. Jouw vastberadenheid om deze uitdaging te overwinnen, is bewonderenswaardig. Blijf jezelf eraan herinneren dat elke dag een nieuwe kans is voor genezing en herstel.
 14. Beste [naam], terwijl je door deze donkere dagen gaat, wil ik je eraan herinneren dat na elke storm een regenboog verschijnt. Jouw moed en vastberadenheid zullen je naar een betere tijd leiden. Laat deze boodschap een lichtpuntje zijn in de moeilijkste momenten.
 15. Aan [naam], ik wens je kracht, moed en veerkracht terwijl je deze uitdagende tijd doorgaat. Je bent niet alleen in deze strijd; we staan naast je, elke stap van de weg. Laat de liefde en steun van vrienden en familie je troost bieden op je pad naar herstel.
 16. Lieve [naam], ik stuur je een overvloed aan positieve energie en helende gedachten. Moge elke dag een stap vooruit zijn richting genezing. Onthoud dat je niet alleen bent, en dat er mensen zijn die intens met je meeleven. Blijf sterk.
 17. Beste [naam], ik bewonder je moed en vastberadenheid in deze moeilijke tijd. Jouw kracht straalt als een baken van hoop voor ons allen. Laat je niet ontmoedigen door tegenslagen; je bent op weg naar een betere, gezondere toekomst.
 18. Aan [naam], ik hoop dat deze woorden van liefde en steun als een troostende deken om je heen liggen. Ziekte kan zwaar zijn, maar ik geloof in je veerkracht. Blijf positief, blijf vechten, en weet dat betere dagen in het verschiet liggen.
 19. Lieve [naam], terwijl je door deze moeilijke periode gaat, wil ik je eraan herinneren dat je sterker bent dan je denkt. Laat de liefde en steun van dierbaren je omarmen en je kracht geven. Rust goed uit en we hopen op een spoedig herstel.

Meer teksten: