Condoleance teksten

Eén van de moeilijkste momenten in je leven is wanneer je afscheid moet nemen van iemand die je lief is. Het maakt niet uit welke leeftijd hij of zij had, het is altijd een allerlaatste vaarwel. Soms ben je zo overmand door verdriet dat het je niet eens lukt om een mooie passende condoleance tekst op een kaartje te zetten. De tranen branden in je ogen, de krop in je keel neemt toe en daar zit je dan voor een leeg stuk papier. Laat ons je helpen om je medeleven op een behoorlijke manier over te brengen. Wellicht vind je in onderstaande teksten wel iets bruikbaars dat uitdrukt wat je voelt.

Condoleance teksten om sterkte te wensen

Maan Amsterdam Wenskaarten Condoleance - Sterkte - Set van 6 dubbele kaarten - Inclusief enveloppen
Bestel bij Bol.com

Als het waar is dat leven na de dood alleen maar liefde en vrede is, dan wil ik dankbaar zijn bij het overlijden van … Dankbaar om de mooie tijden die we samen beleefden en de vriendschap die we hadden. Vaarwel mijn vriend

Men zegt dat missen went maar ik kan het niet geloven. Wat jij voor mij betekende is moeilijk te omschrijven met woorden. Rust in vrede en wacht daar op mij. Ooit komt er een dag dat we weer samen zijn.

Condoleance teksten
Bron: Greetz

Ook al kan ik je niet meer vastpakken, je knuffelen en bij je zitten, voor mij zal je nooit echt weg zijn. Ik ga je horen in de wind en je zien in elk blad dat beweegt. Houden van eindigt niet bij sterven.

Ik kan het nog steeds niet geloven dat je er niet meer bent. Je vrolijkheid en moed gaven anderen de kracht om door te gaan. Nu je aan de overkant bent van de regenboog, kan ik alleen maar dankbaar zijn om wie jij was.

Als ik moet beschrijven in woorden hoe hard ik je ga missen, dan schiet ik tekort. Je hebt je strijd gestreden maar niet verloren. Je bent nu opgenomen in liefde en je pijn is nu voor altijd voorbij. Rust zacht

Sterkte
Bron: Greetz

Na een tijd van pijn en vechten heb je nu voor altijd rust gevonden. Wij blijven dankbaar achter en de mooie herinneringen blijven eeuwig verder leven in ons hart.

Meer condoleance teksten

Hou een plaatsje voor me vrij, heel dicht bij jou. Je bent niet weg, alleen onzichtbaar voor mijn ogen. Maar mijn hart voelt nog steeds dat je er bent en me nooit echt verlaat. Ik neem daarom geen afscheid maar zeg je tot ziens.

Je lege stoel aan tafel, het onbeslapen bed. Het zijn maar enkele dingen die getuigen van je afwezigheid en de pijn die je achterliet. Rust in vrede en weet dat je voor altijd diep in ons hart zit.

De dood scheidt niet, ze doet harten samensmelten. Onze harten zijn voor eeuwig met elkaar verbonden en daar kan de dood niets aan veranderen.

Het sturen van een condoleancekaart

Het sturen van een condoleancekaart is een betekenisvolle manier om medeleven en steun te tonen aan iemand die een geliefde heeft verloren. Deze eenvoudige handeling kan troost bieden en laten zien dat je aan hen denkt tijdens deze moeilijke periode van rouw.

Een condoleancekaart is een persoonlijk gebaar dat helpt om je oprechte medeleven over te brengen. Het is belangrijk om de juiste woorden te kiezen die troost bieden en de nabestaanden laten weten dat je er voor hen bent. Begin de kaart met een warme begroeting en een uiting van medeleven, zoals “Beste [naam]”, gevolgd door een persoonlijke boodschap waarin je je verdriet en steun uitdrukt.

Het is gebruikelijk om herinneringen aan de overledene te delen en te benadrukken wat hij of zij voor jou betekende. Denk aan specifieke momenten, eigenschappen of kwaliteiten van de persoon die je met de ontvanger kunt delen. Dit kan troost bieden en de nabestaanden laten zien dat hun dierbare niet vergeten zal worden.

Daarnaast kun je woorden van bemoediging en steun toevoegen. Bied aan om er te zijn als ze behoefte hebben aan een luisterend oor, praktische hulp of emotionele ondersteuning. Wees oprecht en wees bereid om te helpen op de manier die het beste past bij de situatie.

Het is ook gepast om je respect te tonen voor de overledene. Gebruik zijn of haar naam en verwijs naar hen met respect. Vermijd het geven van ongevraagd advies of het aanhalen van je eigen ervaringen met verlies, omdat dit het verdriet van de nabestaanden kan minimaliseren.

Sluit de condoleancekaart af met een passende afsluiting, zoals “Met oprechte deelneming” of “In gedachten bij jullie”. Onderteken de kaart met je naam om persoonlijkheid aan het gebaar toe te voegen.

Het sturen van een condoleancekaart is een kleine daad van vriendelijkheid en medeleven die een groot verschil kan maken in het leven van iemand die rouwt. Het is een manier om te laten zien dat je er bent en dat je hen steunt tijdens deze moeilijke tijd.

Een condoleance tekst of sterkte wens toevoegen? Reageer dan hieronder.

Meer teksten: