60 jaar verjaardag

Er zijn een aantal mijlpalen in het leven en 60 jaar worden is er één van. Je bent nog niet oud maar echt jong ben je ook niet meer. Na een 60 jaar verjaardag maken mensen meestal de balans op van hun leven en willen ze vooral nog genieten van wat komt. Dit is dan ook de ideale gelegenheid om een mooie kaart te sturen met een toepasselijke tekst. Weet je even niet wat te schrijven en kun je een beetje hulp gebruiken? Wellicht geven deze leuke tekstjes jou de nodige inspiratie om er iets persoonlijks van te maken. Wat is er fijner dan iemand die 60 wordt te zien stralen van geluk of een traantje te zien wegpinken van ontroering.

Bekijk hier de cadeaus voor een 60e verjaardag >>

Ontdek bij bol.com het grootste aanbod cadeaus voor een 60 jarige, van koptelefoons, smartwatches, Rituals, draadloze speaker, en nog veel meer.

Cadeautips voor een 60 jarige

Het vinden van het perfecte cadeau voor een 60-jarige kan een uitdaging zijn. Het is een leeftijd waarop mensen vaak al veel spullen hebben verzameld en niet meer zo geïnteresseerd zijn in materiële zaken. Hier zijn echter enkele cadeau-ideeën die zeker in de smaak zullen vallen:

 1. Ervaringen. Ervaringen zijn geweldige cadeaus voor mensen van alle leeftijden, en 60-jarigen zijn geen uitzondering. Geef bijvoorbeeld een cadeaubon voor een wellnessdag of een weekendje weg. Je kunt ook tickets kopen voor een concert, theater of sportevenement.
 2. AWEMOZ Explosion Box - Foto box
  Bekijk bij Bol.com

  Fotoboeken. Een fotoboek is een prachtige manier om herinneringen vast te leggen en te delen. Verzamel foto’s van de 60-jarige door de jaren heen en maak er een prachtig fotoboek van. Er zijn online diensten beschikbaar die je hierbij kunnen helpen.

 3. Abonnementen Abonnementen zijn cadeaus die blijven geven. Overweeg bijvoorbeeld een abonnement op een tijdschrift of krant dat de 60-jarige graag leest. Of misschien is er een hobby of interesse waarvoor je een abonnement kunt geven.
 4. Gepersonaliseerde geschenken. Gepersonaliseerde geschenken zijn altijd een hit. Je kunt bijvoorbeeld een foto van de 60-jarige op een mok, kussen of telefoonhoesje laten drukken. Of wat dacht je van een gepersonaliseerd sieraad?
 5. Gadgets. Veel 60-jarigen houden van technologie en gadgets. Overweeg bijvoorbeeld een slimme speaker, een slim horloge of een nieuwere tablet. Zorg er wel voor dat het een gadget is die bij de interesses van de 60-jarige past.
 6. Boeken. Boeken zijn geweldige cadeaus voor mensen die van lezen houden. Overweeg een boek dat past bij de interesses van de 60-jarige, zoals een biografie, een kookboek, een reisgids of een roman.
 7. Cadeaubonnen. Cadeaubonnen zijn vaak een veilige optie omdat de 60-jarige hiermee zelf iets kan uitkiezen wat hij
  Scrabble XL - Bordspellen - Gezelschapsspel voor Familie
  Bekijk bij Bol.com

  of zij leuk vindt. Overweeg bijvoorbeeld een cadeaubon voor een restaurant, een kledingwinkel of een elektronicazaak.

 8. Wellness cadeaus. Naarmate mensen ouder worden, wordt gezondheid en welzijn steeds belangrijker. Overweeg bijvoorbeeld een massage, gezichtsbehandeling, manicure of pedicure. Je kunt ook een giftcard geven voor een wellnesscentrum.
 9. Bordspellen. Bordspellen zijn een geweldige manier om quality time door te brengen met vrienden en familie. Overweeg bijvoorbeeld een klassiek bordspel zoals Monopoly of Scrabble, of een moderner spel zoals Ticket to Ride of Settlers of Catan.
 10. Bloemen. Bloemen zijn altijd een goed idee. Overweeg bijvoorbeeld een prachtig boeket of een plant die de 60-jarige in huis kan zetten.

60 jaar verjaardag, feliciteren maar!

Wist je dat 60 het nieuwe 40 is? Je mag nog steeds gek doen maar, je krijgt overal korting! Dat wil zeggen, tweevoudig genieten van een goedkoper kopje koffie, inkomkaartjes en busritjes. Nu kun je lekker beginnen sparen voor je eerste rollator! Wat je ook doet, van harte gefeliciteerd met je 60 jaar verjaardag!

60 jaar worden geeft een hoop voordelen. Je hoeft je niet meer te bewijzen, je mag ongestraft dingen vergeten en alles hoeft niet meer zo snel te gaan. Een reden te meer om een fijn feestje te bouwen! Gefeliciteerd en op naar de 70!

60 jaar
Bron: Greetz.nl

Terugkijken op 60 jaar levenservaring moet een bijzonder moment zijn. Maar, daar leef je niet meer! Recht je schouders, kin omhoog en er wacht jou nog een mooie toekomst. Hartelijk gefeliciteerd met je zestigste verjaar dag!

60 worden betekent dat je jezelf niet meer zo serieus hoeft te nemen, anderen doen dat wel voor jou. Geniet volop van wat nog komt en doe het vooral mateloos!

Vroeger dacht ik dat iemand van 60 oud was. Jij bent de uitzondering die deze regel niet bevestigt. Ben je zeker dat je niet een paar jaartjes misrekende? Je ziet er nog steeds top uit, kanjer!

Ok je bent grijs geworden, dat is een feit. Maar voor elk grijze haar kwam een wijsheid in de plaats. Wedden dat je daar meer aan hebt dan aan je donkere haren? Je bent 60 maar nog lang niet oud, geniet ervan!

21915 dagen heb je nu geleefd, dat zijn evenveel herinneringen van leuke en minder leuke dingen. Dat betekent ook dat wij al 525960 uren konden genieten van jouw aanwezigheid en dat had ik voor geen geld van de wereld willen missen!

1893456000 seconden oud ben je nu, wat klinkt dat veel! Maar je wordt slechts 60, vind je dat niet meevallen? Wat een geluk dat we dit samen met jou kunnen vieren!

10 gedichten voor een 60 jarige vrouw

 1. Zestig jaar, een mijlpaal in het leven, Een prachtige vrouw, vol wijsheid verheven. Op deze speciale dag wens ik je het beste, Geluk, gezondheid en veel levensvreugde als gasten.
 2. Zestig jaar jong, vol levenservaring, Een vrouw met een hart van goud, dat is bewonderenswaardig. Op deze bijzondere verjaardag staan we stil, Bij al je successen en herinneringen, met een warm gevoel.
 3. Zestig kaarsjes op de taart, een mooi gezicht, Een vrouw die straalt, met levenslust en innerlijk licht. Geniet van deze dag, omringd door liefde en plezier, Want jij bent het waard, deze mijlpaal vier je met zwier.
 4. Zestig jaar jong, een nieuw hoofdstuk begint, Met volle teugen genieten, zoals je altijd hebt bemind. Op deze verjaardag wil ik je laten weten, Dat je een inspiratie bent, een vrouw om nooit te vergeten.
 5. Een diamant van zestig jaar, zo kostbaar en puur, Een vrouw met charisma, vol levensavontuur. Vandaag vieren we jou, een speciale dag, Met taart, cadeaus en een hartelijke lach.
 6. Zestig jaar geleden werd je geboren, Nu sta je hier, prachtig en onverstoord. Een vrouw met stijl, elegantie en kracht, Op deze verjaardag wens ik je een dag vol pracht.
 7. Zestig jaar jong, je straalt als nooit tevoren, Een vrouw met passie, liefde en met velen bekoren. Vandaag vieren we jou, een speciaal moment, Vol warmte, geluk en waardering, intens en intens.
 8. Zestig jaar, een leeftijd om te vieren, Een vrouw met vele talenten en om op te bouwen. Op deze verjaardag wens ik je veel vreugde en gezelligheid, Want jij bent de ster, het middelpunt van de festiviteit.
 9. Zestig jaar geleden begon jouw avontuur, Een vrouw met moed, doorzettingsvermogen en puur. Op deze bijzondere dag willen we je bedanken, Voor alle mooie momenten, die we met jou mochten beleven.
 10. Zestig jaar, een mijlpaal in het leven, Een vrouw vol levenswijsheid, om naar op te streven. Op deze feestelijke dag willen we je eren, Voor wie je bent, je straalt als geen ander, keer op keer.

10x verjaardagsgedichten voor een 60 jarige man

 1. Gefeliciteerd met je 60ste verjaardag, Een mijlpaal waarop je mag terugblikken met een lach. Je hebt veel bereikt in al die jaren, En nog steeds schitter je als een van de mooiste sterren.
 2. Zestig kaarsjes op de taart, Een leven vol avontuur, zo onvervaard. Met elke stap heb je jezelf overtroffen, Een ware inspiratie voor degenen die je omringen.
 3. Vandaag vieren we een speciale dag, Jouw 60ste verjaardag, een mijlpaal in jouw bestaan. Je bent een man vol wijsheid en ervaring, En nog steeds ben je jong van hart, zonder enige verjaring.
 4. Op deze dag vol vreugde en geluk, Verdien je alle lof en klinkt er een warme applausclap. Je hebt zestig jaar met kracht doorstaan, En nog steeds sta je stevig in je schoenen, zonder te verslaan.
 5. Een nieuwe mijlpaal is bereikt, Jij, onze dierbare vriend, bent nu 60 jaar. Met elke dag groeit je wijsheid en kracht, En we zijn dankbaar voor de tijd die we samen brachten.
 6. Zestig kaarsen stralen helder vandaag, Een leven vol herinneringen, elke dag weer graag. Je bent een man die altijd klaar staat, Met liefde en zorg, altijd paraat.
 7. Vandaag vieren we jouw diamanten leeftijd, Een leven gevuld met liefde en vriendschap, in grote verscheidenheid. Je hebt bergen beklommen en diepe dalen doorstaan, En nog steeds sta je sterk, onvermoeibaar voortgaan.
 8. Een hartelijk “Gefeliciteerd!” klinkt luid, Voor jou, onze held, die nu zestig is, zeer uitgesproken en kruid. Je hebt altijd een lach op je gezicht, En vult onze dagen met plezier en licht.
 9. Op deze speciale dag, vol vreugde en lachen, Wil ik je feliciteren en een boodschap meegeven om te bewaken. Je bent een geweldige man met een hart van goud, En op je 60ste verjaardag wens ik je een leven dat voortdurend is ontplooid.
 10. Vandaag vieren we een mijlpaal in jouw leven, Zestig jaar van vreugde, geluk en streven. Je bent een bron van inspiratie voor ons allemaal, En we wensen je nog vele jaren vol voorspoed en stralend verhaal.

10 grappige teksten om te feliciteren

 1. “Gefeliciteerd met het bereiken van de 60! Nu begint het echte avontuur van ’s ochtendsvroeg opstaan om te plassen.”
 2. “60 is het nieuwe 40, maar dan met meer ervaring, wijsheid en grijze haren. Gefeliciteerd!”
 3. “Vanaf nu ben je officieel lid van de ‘Club van Wijsheid’. Gefeliciteerd met je 60e verjaardag!”
 4. “60 jaar jong en nog steeds niet oud genoeg om rustig aan te doen. Blijf dat leven rocken! Gefeliciteerd!”
 5. “Het leven begint pas echt bij 60! Tijd om die bucketlist af te vinken en volop te genieten. Gefeliciteerd!”
 6. “Je bent nu een zestiger, maar je bent nog steeds in de bloei van het leven. Gefeliciteerd met je 60e verjaardag!”
 7. “60 jaar: de perfecte leeftijd om te pronken met je rimpels als trofeeën van levenservaring. Van harte gefeliciteerd!”
 8. “Aan alle 60-jarigen die bewijzen dat ouderdom geen belemmering is voor plezier en avontuur. Gefeliciteerd met je verjaardag!”
 9. “60 jaar geleden werd er een legende geboren. Vandaag vieren we jou! Gefeliciteerd met je verjaardag!”
 10. “Gefeliciteerd met het bereiken van de magische 60! Moge dit nieuwe decennium vol vreugde, gezondheid en liefde zijn.”
60 jaar verjaardag
Bron: Greetz

32 verjaardagswensen voor een 60 jarige vrouw of man

 1. Van harte gefeliciteerd met je 60e verjaardag! Moge dit nieuwe decennium van je leven gevuld zijn met liefde, vreugde en onvergetelijke momenten.
 2. Gelukkige 60e verjaardag! Vandaag vieren we niet alleen een jaartal, maar ook een schat aan ervaring, wijsheid en prachtige herinneringen.
 3. 60 jaar jong! Moge deze speciale dag het begin zijn van een nieuw hoofdstuk vol avonturen, lachen en gelukkige momenten.
 4. Gefeliciteerd met je diamanten jubileum! Op deze bijzondere dag willen we je bedanken voor alle wijze lessen en inspirerende momenten die je met ons hebt gedeeld.
 5. Op je 60e verjaardag wensen we je niet alleen een fantastische dag, maar ook een nog fantastischer decennium vol gezondheid en voorspoed.
 6. Proficiat met je 60e! Je hebt de kunst van het leven echt geperfectioneerd, en we hopen dat je blijft stralen en inspireren zoals je altijd hebt gedaan.
 7. 60 kaarsen op de taart! Moge elk vlammetje staan voor een jaar vol geluk, gezondheid en geweldige herinneringen. Geniet van je speciale dag!
 8. Gelukkige 60e verjaardag, beste vriend! Hier is aan nog vele jaren van vriendschap, avontuur en het delen van onvergetelijke momenten.
 9. Van harte gefeliciteerd met het bereiken van deze mijlpaal! Je bent als een fijne wijn – je wordt alleen maar beter met de tijd. Op naar nog meer geweldige jaren!
 10. Op je 60e verjaardag willen we je bedanken voor al de manieren waarop je ons leven hebt verrijkt. Moge de komende jaren net zo geweldig zijn als jij bent.
 11. Gelukkige verjaardag! Vandaag vieren we niet alleen een getal, maar ook de ongelooflijke persoon die je bent. Moge je dag gevuld zijn met liefde, lachen en warme herinneringen.
 12. Proficiat met je 60e verjaardag! Je bent als een zeldzame diamant – kostbaar, stralend en een bron van vreugde voor iedereen om je heen.
 13. 60 en schitterend! Moge dit nieuwe hoofdstuk van je leven worden gevuld met de vervulling van al je dromen en verlangens.
 14. Op deze speciale dag willen we je bedanken voor de talloze manieren waarop je ons leven hebt verrijkt. Gelukkige 60e verjaardag, en op naar nog meer prachtige herinneringen samen!
 15. Gefeliciteerd met het bereiken van deze mijlpaal! Moge je 60e verjaardag het begin zijn van een nieuw avontuur vol verrassingen, vreugde en onvergetelijke momenten.
 16. 60 en nog steeds stralend! Moge je verjaardag gevuld zijn met liefde, vreugde en al het goede dat het leven te bieden heeft.
 17. Op je 60e verjaardag willen we je herinneren aan alle geweldige dingen die je hebt bereikt en de positieve impact die je hebt gehad op de levens van degenen om je heen.
 18. Gelukkige verjaardag! Moge je 60e jaar gevuld zijn met liefde, vreugde en het realiseren van al je dromen.
 19. 60 jaar jong en nog steeds stralend als altijd! Moge deze dag het begin zijn van een nieuw hoofdstuk vol prachtige avonturen en gelukkige momenten.
 20. Gefeliciteerd met het bereiken van deze mijlpaal! Moge je 60e verjaardag de start zijn van een nieuw en opwindend hoofdstuk in je leven.
 21. 60 jaar en nog steeds zo levendig en inspirerend! Moge je verjaardag net zo speciaal zijn als jij bent.
 22. Op je 60e verjaardag wensen we je een dag vol liefde, gelach en onvergetelijke momenten. Proost op nog vele jaren van gezondheid en voorspoed!
 23. Gelukkige 60e verjaardag! Moge dit nieuwe decennium gevuld zijn met vreugde, liefde en het realiseren van al je dromen.
 24. Proficiat met je 60e verjaardag! Je bent als een fijne wijn – je wordt alleen maar beter met de tijd. Op naar nog meer geweldige jaren!
 25. Op deze bijzondere dag willen we je bedanken voor al de liefde, vreugde en inspiratie die je met ons hebt gedeeld. Gelukkige 60e verjaardag, en moge je dag net zo speciaal zijn als jij bent.
 26. 60 en schitterend! Moge deze dag het begin zijn van een nieuw hoofdstuk vol avonturen, lachen en gelukkige momenten.
 27. Gelukkige 60e verjaardag, beste vriend! Moge deze dag gevuld zijn met liefde, gelach en onvergetelijke herinneringen.
 28. Van harte gefeliciteerd met het bereiken van deze mijlpaal! Moge je 60e jaar gevuld zijn met gezondheid, geluk en het realiseren van al je dromen.
 29. Gefeliciteerd met je diamanten jubileum! Op deze speciale dag willen we je bedanken voor alle wijze lessen en inspirerende momenten die je met ons hebt gedeeld.
 30. 60 kaarsen op de taart! Moge elk vlammetje staan voor een jaar vol geluk, gezondheid en geweldige herinneringen. Geniet van je speciale dag!
 31. Gelukkige verjaardag! Vandaag vieren we niet alleen een getal, maar ook de ongelooflijke persoon die je bent. Moge je dag gevuld zijn met liefde, lachen en warme herinneringen.
 32. Proficiat met je 60e verjaardag! Je bent als een zeldzame diamant – kostbaar, stralend en een bron van vreugde voor iedereen om je heen.

Ook een mooie verjaardagstekst voor een 60 jarige toevoegen aan deze pagina? Reageer hieronder.

Meer: