50 jaar vrouw

Een vrouw die 50 jaar wordt? Dan “ziet zij sara!” Vijftig jaar is een mijlpaal, maar liefst een halve eeuw. Dat moet uiteraard gevierd worden! Om de jarige in het zonnetje te zetten wordt er tegenwoordig meestal een hilarische pop voor de deur gezet. Vaak met de mededeling dat hier iemand woont die 50 jaar is geworden en om voorbijgangers te laten toeteren, of vrolijk te laten reageren op dit heugelijke feit. Waar komt de traditie ‘sara zien’ eigenlijk vandaan? Lees verder over leuke 50 jaar vrouw teksten om haar te feliciteren, ook kan je enkele leuke cadeautips vinden bij bol.com.

Bekijk hier de cadeaus voor een 50e verjaardag >>

Ontdek bij bol.com het grootste aanbod cadeaus voor een 50 jarige, prachtige boeken, artikelen voor in huis en de tuin, smartwatches en nog veel meer.

Cadeautips voor een 50 jarige vrouw

Een 50ste verjaardag is een bijzondere mijlpaal in het leven van een vrouw en verdient daarom een speciaal cadeau. Hieronder vind je een aantal cadeau-ideeën voor de 50-jarige vrouw in je leven.

 1. BLUE Wellness - Dagje Sauna voor 2 Cadeaukaart
  Ontdek bij Bol.com

  Een dagje spa. Niets is zo ontspannend als een dagje spa. Geef de 50-jarige vrouw in je leven een dagje ontspanning cadeau. Ze kan genieten van massages, gezichtsbehandelingen, manicures, pedicures en meer.

 2. Een luxe reis. Een luxe reis naar een exotische bestemming is een geweldig cadeau voor een 50-jarige vrouw. Ze kan genieten van een heerlijke vakantie en nieuwe culturen ontdekken.
 3. Een sieraad. Een sieraad is altijd een goed idee als cadeau voor een vrouw. Het is een persoonlijk cadeau dat lang meegaat. Overweeg een ketting, armband, oorbellen of een ring van goud, zilver of edelsteen.
 4. Een boek. Als de 50-jarige vrouw in je leven van lezen houdt, geef haar dan een boek cadeau. Overweeg een roman, biografie, kookboek, reisgids of een boek over haar favoriete hobby.
 5. Een abonnement op een tijdschrift. Een abonnement op een tijdschrift is een cadeau dat het hele jaar door blijft geven. Overweeg een tijdschrift over reizen, mode, interieur, koken, tuinieren of hobby’s.
 6. Fitbit Charge 5 - Activity Tracker - horloge dames en heren - met stappenteller - Ivoorwit
  Bekijk bij Bol.com

  Een kookworkshop. Als de 50-jarige vrouw in je leven van koken houdt, geef haar dan een kookworkshop cadeau. Ze kan nieuwe gerechten leren maken en nieuwe technieken ontdekken.

 7. Een schilderij. Een schilderij is een prachtig cadeau voor de 50-jarige vrouw die van kunst houdt. Overweeg een schilderij van een favoriete kunstenaar of een modern kunstwerk dat past bij haar interieur.
 8. Een fitnesstracker. Een fitnesstracker is een cadeau dat de 50-jarige vrouw in je leven kan helpen om haar fitnessdoelen te bereiken. Overweeg een fitnesstracker van een bekend merk zoals Fitbit of Garmin.
 9. Een concertkaartje. Een concertkaartje voor een favoriete artiest is een geweldig cadeau voor de 50-jarige vrouw die van muziek houdt. Ze kan genieten van een avond vol muziek en herinneringen maken.
 10. Een fotoalbum. Een fotoalbum is een persoonlijk cadeau dat de 50-jarige vrouw in je leven kan helpen herinneringen te bewaren. Verzamel foto’s van haar leven en maak een prachtig album dat ze altijd kan bekijken.

Kortom, er zijn talloze cadeau-ideeën voor een 50-jarige vrouw. Kies een cadeau dat past bij haar persoonlijkheid en hobby’s en ze zal zeker waarderen.

50 jaar vrouw teksten om te feliciteren

Misverstand: ‘sara zien’ en niet ‘sara zijn of worden’
Vaak wordt gedacht dat een vrouw die vijftig wordt ‘sara wórdt’, maar de juiste uitdrukking is: ‘sara zién’. ‘Sara worden of zijn’ is ook een uitdrukking, maar dat wordt gebruikt wanneer een vrouw op hoge leeftijd nog een kind krijgt. ‘Sara zien’ is het juiste gezegde wanneer een vrouw 50 wordt.

Waar komt de naam Sara vandaan?

De naam Sara komt oorspronkelijk uit de bijbel. Aanvankelijk heette Sara anders, namelijk: Sarai. Zij was onvruchtbaar en al op vergevorderde leeftijd. God beloofde haar echter alsnog een kind en veranderde haar naam in Sara, wat vorstin betekent. Zij kreeg met Abraham een zoon toen zij negentig jaar oud was: Isaak.

Abraham werd volgens de overlevering uiteindelijk 175 jaar oud en Sara 127 jaar. Zo’n hoge leeftijd halen, met zoveel wijsheid, verdiende veel eerbied en respect.

Pas wanneer je “abraham had gezien”, had je een bepaalde leeftijd bereikt en de nodige levenservaring opgedaan. Vijftig jaar was in die tijd al behoorlijk oud, de levensverwachting lag toen een stuk lager.

Een pop cadeau

Vroeger gaf men zowel mannen als vrouwen die 50 jaar werden een pop van brooddeeg, een abraham. De broodpop was van oudsher meestal bedoeld als lekkernij en werd vaak versierd met noten en vruchten. Later werd de pop een cake of taart en voorzien van een gezicht, met chocolade, marsepein, glazuur, enz. Voor mannen een abraham en voor vrouwen een Sara.

Het plaatsen van een grote stoffen pop, of opblaaspop, is oorspronkelijk ontstaan toen prins Bernhard voor zijn vijftigste verjaardag verrast werd met een pop in de tuin. Tegenwoordig kom je ze veel tegen en is dit tot een traditie uitgegroeid.

50 jaar vrouw
Bron: Greetz

Leuke teksten voor een vrouw die 50 wordt

“Het doet ons veel deugd, …(naam) ziet Sara en begint aan haar tweede jeugd”

“Je kunt het beslist niet aan haar zien, maar onze Sara is vandaag toch echt 5 keer 10!”

“Oud? Ben je bedonderd? Vijftig jaar is nog maar de helft van honderd!”

“Lieve Sara, geen paniek, met vijftig jaar ben je pas half antiek!”

“Vandaag ben je vijftig en dat is prachtig, nog 30 jaar en je bent tachtig!”

“Lieve Sara, verlies niet de moed, ook na je 50e is het leven goed!”

Verjaardagsgedichten voor een 50 jarige vrouw

 1. Vijftig jaar jong, vol levenslust en kracht, Een prachtige vrouw, zo stralend en zacht. Op deze speciale dag staan we stil bij jou, Gelukkige verjaardag, een bijzonder cadeau!
 2. Vijf decennia vol herinneringen en geluk, Een halve eeuw waarin je schittert als een stuk. Vandaag vieren we jou, een speciale vrouw, Gelukkige 50ste verjaardag, we houden van jou!
 3. Vijftig kaarsjes op de verjaardagstaart, Een leven vol liefde en ervaring vergaard. Een prachtige vrouw met een hart zo puur, Gelukkige verjaardag, dit is jouw uur!
 4. Vijftig jaren van vreugde en verdriet, Een vrouw die altijd anderen ziet. Op jouw speciale dag willen we zeggen, Gelukkige 50ste verjaardag, we zullen je altijd koesteren en over je waken.
 5. Vijftig is het nieuwe dertig, dat is waar, Een tijd om te stralen, om te dansen en te verklaren, Dat je leven vol avontuur en plezier zal zijn, Gelukkige verjaardag, je bent werkelijk een godin!
 6. Een mijlpaal bereikt, een nieuw hoofdstuk begint, Vijftig jaar wijsheid, een kostbaar geschenk vanbinnen. Gelukkige 50ste verjaardag aan een vrouw zo bijzonder, Moge deze dag gevuld zijn met vreugde en tederheid zonder einde.
 7. Vijftig kaarsjes branden helder en fel, Een vrouw van kracht en schoonheid, vertel! Op deze speciale dag wensen we je het allerbeste, Gelukkige verjaardag, moge je leven altijd worden gekoesterd en gevierd als een feest.
 8. Vijftig jaar van succes en doorzettingsvermogen, Een inspiratie voor anderen, dat is wat je bent geworden. Op jouw speciale dag willen we je eren en roemen, Gelukkige 50ste verjaardag, moge je dromen blijven bloeien.
 9. Vijftig stralende jaren vol liefde en gelach, Een vrouw zo bijzonder, een ware pracht. Op deze dag vol vreugde willen we je laten weten, Gelukkige verjaardag, je zult nooit worden vergeten.
 10. Vijftig jaar jong, een tijd om te schitteren, Een vrouw van stijl, elegantie en innerlijke klasse. Gelukkige 50ste verjaardag aan een prachtige vrouw, Moge het komende jaar je vullen met geluk en berusting in overvloed.
Verjaardagskaart vrouw 50 jaar
Bron: Greetz

10 prachtige verjaardagswensen voor een vrouw

 1. Gefeliciteerd met je gouden jubileum! Vandaag vieren we niet alleen je verjaardag, maar ook vijf decennia van prachtige momenten en herinneringen. Moge de komende jaren net zo schitterend zijn als de afgelopen vijftig!
 2. Op deze bijzondere dag willen we je feliciteren met een halve eeuw aan liefde, wijsheid en prachtige avonturen. Je bent als een goede wijn, die met de jaren alleen maar beter wordt. Geniet van elk moment van deze speciale dag en de vele die nog zullen komen!
 3. Vijftig jaar jong en stralend als altijd! Vandaag vieren we niet alleen je leeftijd, maar ook de ongelooflijke vrouw die je bent geworden. Moge je verjaardag gevuld zijn met liefde, geluk en talloze onvergetelijke momenten.
 4. Vijftig kaarsjes op de taart, vijftig redenen om te vieren! Je hebt de afgelopen vijf decennia zoveel bereikt en zoveel harten geraakt. Laten we vandaag stilstaan ​​bij al het moois dat je hebt bereikt en vooruit kijken naar alle prachtige avonturen die nog komen gaan.
 5. Felicitaties op je 50e verjaardag! Vandaag vieren we niet alleen het verstrijken van de tijd, maar ook de ongelooflijke reis die je hebt doorgemaakt. Moge de komende jaren gevuld zijn met gezondheid, geluk en liefde in overvloed!
 6. Vijftig is slechts een getal, maar achter elk getal schuilt een verhaal. Jouw verhaal is er een van moed, doorzettingsvermogen en liefde. Op je 50e verjaardag wensen we je een jubileum vol vreugde en een toekomst vol prachtige hoofdstukken.
 7. Vandaag vieren we niet alleen het aantal jaren dat je hebt geleefd, maar ook de impact die je hebt gehad op de levens van degenen om je heen. Je bent een bron van inspiratie en liefde. Moge je 50e verjaardag even speciaal zijn als jij bent!
 8. Van harte gefeliciteerd met het bereiken van deze mijlpaal! Vijftig jaar geleden begon jouw ongelooflijke reis, en vandaag vieren we alle hoogtepunten, lessen en prachtige momenten die je hebt meegemaakt. Moge de volgende vijftig net zo geweldig zijn!
 9. Op je 50e verjaardag willen we je bedanken voor de lachrimpels, de wijze lessen en de onuitputtelijke liefde die je met de wereld deelt. Je bent als een prachtige bloem die in volle bloei staat. Blijf stralen en geniet van elk kostbaar moment!
 10. Vijftig jaar geleden begon jouw ongelooflijke reis, en vandaag staan we hier om te vieren hoe ver je bent gekomen. Moge je dag gevuld zijn met vreugde, liefde en talloze gelukkige momenten. Op naar nog veel meer prachtige jaren!

Een mooie verjaardagstekst voor een vrouw toevoegen? Reageer dan hieronder.

Meer: