Pensioen teksten

Het speciale levensjaar is aangekomen. Het levensjaar waarin iemand met pensioen mag gaan. Voor sommigen is het een tijd waar ze lang op hebben gewacht, waarbij het voor anderen een tijd kan zijn waar ze nog niet helemaal klaar voor zijn. Zodra iemand de pensioenleeftijd bereikt en afscheid neemt van carrière en van de werkomgeving, is het de hoogste tijd om je handen uit de mouwen te steken om een mooi berichtje voor deze persoon achter te laten. Dit kun je doen in combinatie met een mooi cadeau, maar ook in combinatie met een bos bloemen of enkel een kaart. Het is dan natuurlijk welk belangrijk dat je weet wat je op de kaart moet schrijven. Hieronder vind je enkele pensioen teksten en cadeautips bij bol.com.

Bekijk hier alle cadeaus in de cadeauwinkel >>

Ontdek bij bol.com het grootste aanbod cadeaus, zo ook voor wanneer iemand met pensioen gaat. Zo kan je hem of haar natuurlijk een prachtige ereader cadeau doen, een mooi en inspirerend boek of iets leuks voor in huis. Ga naar Bol om de prachtige geschenken te ontdekken.

Cadeaus voor zijn of haar pensioen

Een pensioen is een belangrijke mijlpaal in het leven van een persoon. Het betekent het einde van een lange carrière en het begin van een nieuwe fase van het leven. Een gepast cadeau is een geweldige manier om deze speciale gelegenheid te vieren en het pensioen te markeren. Hier zijn enkele originele cadeau-ideeën om de gepensioneerde te helpen bij het genieten van hun pensioen.

 1. Abonnement op een hobbytijdschrift (of een los blad). Een van de beste dingen van met pensioen gaan, is het hebben van meer vrije tijd om aan hobby’s te besteden. Help de gepensioneerde om hun hobby te ontdekken of te verdiepen door hen een abonnement op een tijdschrift te geven dat zich richt op hun interessegebied. Of het nu gaat om tuinieren, koken, reizen of fotografie, er is een tijdschrift voor elke hobby.
 2. Kobo Nia - E-reader - Display van 6 inch - 8 GB - Wifi - Zwart
  Bekijk bij Bol.com

  Personaliseerbare wijnkist. Voor de gepensioneerde die graag een lekker glas wijn drinkt, is een personaliseerbare wijnkist een leuk cadeau. Voeg de naam van de gepensioneerde, het jaar van pensionering en een speciale boodschap toe aan de kist om het cadeau nog persoonlijker te maken. Voeg er ook een fles wijn aan toe om het cadeau compleet te maken.

 3. Digitale fotolijst. Met pensioen gaan betekent dat er meer tijd is om herinneringen op te halen. Een digitale fotolijst is een geweldig cadeau om al die speciale momenten vast te leggen. Laad de fotolijst vooraf met foto’s van de carrière van de gepensioneerde en voeg een paar foto’s toe van de pensioenceremonie om het cadeau extra speciaal te maken.
 4. Een ervaring. Een ervaring is altijd een geweldig cadeau-idee, en met pensioen gaan biedt de perfecte gelegenheid om iets nieuws te proberen. Overweeg om de gepensioneerde een ballonvaart, een wijnproeverij, een kookworkshop of een concertkaartjes te geven. Het is een onvergetelijke ervaring die de gepensioneerde voor altijd zal koesteren.
 5. E-reader. Met meer tijd om te lezen is een e-reader een geweldig cadeau-idee. Het biedt een handige manier om boeken te lezen zonder het gedoe van het dragen van fysieke exemplaren. Bovendien kan de gepensioneerde met een e-reader altijd en overal lezen, wat perfect is voor diegenen die graag reizen.
 6. Een tuinbankje. Een tuinbankje is een perfect cadeau voor de gepensioneerde die graag buiten zit. Het biedt een comfortabele plek om te zitten en te ontspannen terwijl ze genieten van de frisse lucht. Voeg er een boeket bloemen of een plantenpotje aan toe om het cadeau extra speciaal te maken.
 7. Kaartspellen. Een kaartspel is een geweldig cadeau-idee voor de gepensioneerde die graag kaartspellen speelt.

Pensioen teksten om te feliciteren en/of te bedanken

Men weet vaak wel wat ze zouden willen zeggen als de persoon voor hen staat, maar een berichtje achterlaten op een kaartje is toch even wat anders. Daarom is het goed om hier altijd extra goed over na te denken. Als je er niet helemaal uitkomt, kun je altijd nog inspiratie opdoen bij verschillende bronnen.

Pensioen teksten
Bron: Greetz

Een goede tekst bedenk voor iemand die met pensioen gaat

Maar waar moet je dan precies aan denken als iemand met pensioen gaat. Allereerst is het belangrijk om te denken aan het gevoel van de persoon. Waar iemand heel blij kan zijn dat hij of zij nu eindelijk met pensioen kan gaan, heb je ook mensen die er niet zo blij mee zijn. Ze willen het liefste doorwerken omdat ze het gevoel hebben dat ze nog helemaal niet klaar zijn met het werk. Je kunt dus niet zomaar uitgaan van hoe jij je zou voelen. Als het goed is weet je hoe de persoon in elkaar steekt. Probeer dan ook wat meer uit te vragen naar hoe hij of zij zich voelt nu dat het pensioen aangebroken is. Daar kun je vervolgens op inspelen en je tekst er eventueel op aanpassen.

Met voorbeeldteksten kom je ook een heel eind. Deze teksten zijn een goed bron van inspiratie voor de momenten wanneer je op zoek bent naar een goede tekst, maar je niet precies weet hoe je moet beginnen. We helpen je een handje en hebben een aantal teksten voor je op een rij gezet.

Pensioen kaart
Bron: Greetz

Voorbeeldteksten voor iemand die met pensioen gaat

De tijd is aangebroken, je gaat met pensioen. Je hebt het verdiend!

Je kunt terugkijken op een leven vol hard werk, maar nu is het tijd om lekker te genieten.

Je zult het bedrijf gaan verlaten, maar je verlaat ons niet. Je bent altijd welkom.

Je bent een sterk mens en een goede werknemer. Heel erg bedankt voor de prettige samenwerking

Ze zeggen dat je met je pensioen gaat genieten van je oude dag, maar eigenlijk begint het leven nu pas. Geniet ervan!

Het pensioen

Wanneer iemand zijn pensioengerechtigde leeftijd bereikt, is het tijd om de carrière in de wilgen te hangen. Natuurlijk niet letterlijk, maar het komt wel ten einde. Er zijn nu vele jonge mensen die wel eens zeggen dat ze niet kunnen wachten totdat ze met pensioen mogen gaan. Ze hebben een beeld van niet meer hoeven werken, niet meer naar het vervelende kantoor hoeven komen et cetera. Iedereen bereikt wel de pensioengerechtigde leeftijd, maar niet iedereen gaat er met hetzelfde zakje geld mee vandoor.

Iemand die goed met pensioen gaat en daar ook nog wat geld aan overhoudt heeft een heel leven lang hard ervoor gewerkt. Het komt niet vanzelf. Vaak beginnen mensen al vroeg met werken en proberen ze zoveel mogelijk te bereiken in het leven waardoor ze zo goed mogelijk met pensioen kunnen gaan.

Met de vut
Bron: Greetz

Een persoonlijk bericht voor iemand die met pensioen gaat

Vele mensen die met pensioen gaan denken niet zoals de jongere mensen dat doen, met een gedachte zoals ‘wat ben ik blij dat ik klaar ben met werken en dat ik nu met pensioen kan gaan’. Natuurlijk zitten er wel mensen bij die op deze manier denken, maar een groot deel van de mensen zou het liefste met trots willen kijken naar hun leven en naar wat ze hebben bereikt.

Wanneer het dan de hoogste tijd is om met pensioen te gaan, kan dit een vrij emotionele periode zijn. Het werkleven achterlaten, nu genieten van je oude dag zijn gedachten die vaak naar voren komen.

Mensen die met pensioen gaan zullen een persoonlijke boodschap wel vaak kunnen waarderen. Ze kunnen het zeker waarderen wanneer je een mooie kaart bij een cadeau doet of wanneer je een prachtige bos bloemen wilt geven en daar een kaartje bijdoet met een mooie tekst erbij. Maar hoe kom je aan zo’n tekst? Je kunt teksten zelf verzinnen, maar hier hebben vele mensen vaak moeite mee omdat het niet echt makkelijk is om een pakkende en goede tekst te verzinnen. Je kunt dus wel wat inspiratie gebruiken.

Zoeken naar inspiratieve teksten voor iemand die met pensioen gaat

Het zelf verzinnen van een goede tekst voor iemand die met pensioen gaat is natuurlijk altijd goed. Je bent dan persoonlijk en daarnaast kun je ook herinneringen ophalen die je aan de persoon als werknemer of collega hebt. Maar als het je echt niet lukt om snel op een tekst te komen die je wilt schrijven, dan zijn er op het internet tal van bronnen te vinden waar je voorbeeldteksten kunt vinden.

Deze klakkeloos overnemen is misschien niet helemaal persoonlijk, maar ze kunnen goed dienen als inspiratiebron. Je kunt de teksten dus altijd zo aanpassen zodat ze werkelijk slaan op de persoon aan wie je het bericht gaat geven.

10 originele pensioen teksten voor een collega

 1. “Beste [collega’s naam], het is tijd voor een nieuw hoofdstuk in je leven. Geniet van je welverdiende pensioen en laat al je dromen uitkomen!”
 2. “Gefeliciteerd met je pensioen, [collega’s naam]! Je hebt hard gewerkt en nu is het tijd om te ontspannen, nieuwe avonturen te beleven en te genieten van alle vrije tijd die je hebt verdiend.”
 3. “Een welgemeend afscheid aan een geweldige collega en een warm welkom aan de nieuwe pensioenfase van je leven, [collega’s naam]. Geniet van de vrijheid en maak van elke dag een nieuwe ontdekking!”
 4. “Terwijl je je carrière afsluit, begint er een nieuw hoofdstuk vol mogelijkheden. Geniet van je pensioen, [collega’s naam], en vul je dagen met geluk, gezondheid en vele mooie herinneringen.”
 5. “Bedankt voor al je harde werk en toewijding gedurende al die jaren. Nu is het tijd om te genieten van de vruchten van je inspanningen. Geniet van je pensioen, [collega’s naam], je verdient het!”
 6. “Terwijl je met pensioen gaat, willen we je bedanken voor de waardevolle bijdrage die je aan ons team hebt geleverd. Je hebt niet alleen een verschil gemaakt in onze organisatie, maar ook in het leven van de mensen om je heen. Geniet van je welverdiende rust en geluk!”
 7. “Met pensioen gaan betekent niet het einde, maar het begin van een nieuw avontuur. We hopen dat elk moment gevuld zal zijn met vreugde, ontspanning en vervulling. Gefeliciteerd, [collega’s naam]!”
 8. “Nu je je werkachtergrond hebt afgesloten, staan er nieuwe mogelijkheden voor je open. Geniet van de vrijheid om je eigen pad te kiezen en je passies te volgen. Gefeliciteerd met je pensioen, [collega’s naam]!”
 9. “Je hebt vele jaren hard gewerkt en nu is het tijd om de vruchten van je inzet te plukken. Geniet van de komende jaren, [collega’s naam], en maak van elk moment een onvergetelijke ervaring.”
 10. “Bedankt voor de geweldige herinneringen die we samen hebben gemaakt. Nu je met pensioen gaat, wensen we je een leven vol vreugde, gezondheid en vervulling. Je zult gemist worden, [collega’s naam]!”

10 grappige pensioen teksten

 1. “Met pensioen gaan betekent eindelijk tijd hebben voor belangrijke dingen, zoals een middagdutje en het tellen van je medicijnen.”
 2. “Pensioen: het enige moment in je leven waarop je kunt uitslapen zonder je schuldig te voelen. Geniet ervan!”
 3. “Nu je met pensioen gaat, kun je eindelijk stoppen met ’s ochtends in de spits vastzitten. Het enige waar je nu nog in vastzit, is je luie stoel.”
 4. “Pensioen is net als een langverwachte vakantie, behalve dat je geen terugkeerdatum hebt en je niet weet welke dag het is.”
 5. “Pensioen is de enige fase in het leven waarin je jezelf kunt wijsmaken dat je druk bent, zelfs als je eigenlijk niets doet.”
 6. “Pensioen is het moment waarop je niet langer tegen de klok hoeft te racen. Tenzij je een afspraak hebt met je kleinkinderen.”
 7. “Pensioen betekent dat je je geen zorgen meer hoeft te maken over maandagen. In feite hoef je je geen zorgen meer te maken over welke dag het is. Het is altijd weekend!”
 8. “Pensioen: een tijd waarin de enige beslissing die je elke dag moet nemen, is of je je pyjama moet aantrekken of je pyjama moet uittrekken.”
 9. “Met pensioen gaan is als het bereiken van de top van de berg. Nu kun je eindelijk neerstrijken en genieten van het uitzicht.”
 10. “Pensioen: de beloning voor al die jaren hard werken. Geniet ervan, je hebt het verdiend!”

10 pensioen teksten voor in de zorg

 1. “Bedankt voor al jullie toewijding en zorg. Je pensioen is meer dan verdiend. Geniet van de rust en de tijd voor jezelf!”
 2. “Als zorgprofessional heb je altijd het beste voor anderen gezocht. Nu is het tijd om voor jezelf te zorgen en te genieten van een welverdiend pensioen.”
 3. “Jouw toewijding en empathie hebben levens veranderd. Nu is het tijd om zelf van een nieuw hoofdstuk in je leven te genieten. Gefeliciteerd met je pensioen!”
 4. “Met bewondering kijken we terug op jouw carrière in de zorg. Je hebt ontelbare mensen geholpen en geraakt. Geniet nu van de rust en voldoening in je pensioen.”
 5. “Het is tijd om de stethoscoop aan de wilgen te hangen en te genieten van het leven na je werk. Bedankt voor al je inzet en gefeliciteerd met je welverdiende pensioen!”
 6. “Een geweldige zorgprofessional gaat met pensioen. Je hebt een onuitwisbare impact achtergelaten. Nu is het jouw beurt om van de zorgeloze dagen te genieten.”
 7. “Je hebt het leven van zoveel mensen aangeraakt en geholpen tijdens je carrière in de zorg. Nu is het tijd om jezelf op de eerste plaats te zetten. Gefeliciteerd met je pensioen!”
 8. “Je hebt de zorgwereld verrijkt met je kennis, ervaring en compassie. Nu is het moment aangebroken om te ontspannen en te genieten van je pensioen. Van harte gefeliciteerd!”
 9. “Na jaren van toewijding en zorgzaamheid heb je nu de kans om te genieten van een welverdiend pensioen. Bedankt voor alles wat je hebt gedaan en veel geluk in de volgende fase van je leven.”
 10. “Je hebt met passie en toewijding je werk in de zorg uitgevoerd. Nu is het tijd om jezelf te belonen met een ontspannen pensioen. Geniet van elke seconde!”

10 grappige / humoristische pensioen teksten

 1. “Pensioen: de enige baan waar je betaald krijgt om thuis te zitten en niets te doen. Wie zei dat werken niet loont?”
 2. “Nu ik met pensioen ben, kan ik eindelijk fulltime genieten van mijn favoriete hobby: dutjes doen. Ik ben een ware professional geworden!”
 3. “Pensioen is als een verlengde vakantie, maar dan zonder terugkeerdatum. Geniet van de zonsondergangen en vergeet vooral de zonsopgangen.”
 4. “Pensioen is het moment waarop je je wekker uitzet en je horloge weglegt. Tijd is nu slechts een abstract begrip.”
 5. “Pensioen is de kunst van het nietsdoen, waarbij je er goed uitziet terwijl je druk bezig bent met niets.”
 6. “Pensioen betekent dat je eindelijk vrij bent om te zeggen wat je denkt, zelfs als niemand meer luistert.”
 7. “Pensioen is het bewijs dat je het leven serieus hebt genomen, maar niet te serieus. Nu is het tijd voor wat meer gekkigheid!”
 8. “Pensioen is de beloning voor alle jaren hard werken, maar laten we eerlijk zijn, de echte beloning is dat je je wekker niet meer hoeft te zetten.”
 9. “Pensioen is de tijd waarin je de vrijheid hebt om te kiezen tussen pyjama’s en pakken. Raad eens wat mijn dagelijkse kledingkeuze is?”
 10. “Pensioen is het moment waarop je de wereld kunt laten zien hoe je echt bent: een gepensioneerde professional in luieren en grappen maken!”

Meer: