Pensioen teksten

Het speciale levensjaar is aangekomen. Het levensjaar waarin iemand met pensioen mag gaan. Voor sommigen is het een tijd waar ze lang op hebben gewacht, waarbij het voor anderen een tijd kan zijn waar ze nog niet helemaal klaar voor zijn. Zodra iemand de pensioenleeftijd bereikt en afscheid neemt van carrière en van de werkomgeving, is het de hoogste tijd om je handen uit de mouwen te steken om een mooi berichtje voor deze persoon achter te laten. Dit kun je doen in combinatie met een mooi cadeau, maar ook in combinatie met een bos bloemen of enkel een kaart. Het is dan natuurlijk welk belangrijk dat je weet wat je op de kaart moet schrijven. Hieronder vind je enkele pensioen teksten voor op een kaart.

Pensioen teksten om te feliciteren en/of te bedanken

Men weet vaak wel wat ze zouden willen zeggen als de persoon voor hen staat, maar een berichtje achterlaten op een kaartje is toch even wat anders. Daarom is het goed om hier altijd extra goed over na te denken. Als je er niet helemaal uitkomt, kun je altijd nog inspiratie opdoen bij verschillende bronnen.

Pensioen teksten
Bron: Greetz

Een goede tekst bedenk voor iemand die met pensioen gaat

Maar waar moet je dan precies aan denken als iemand met pensioen gaat. Allereerst is het belangrijk om te denken aan het gevoel van de persoon. Waar iemand heel blij kan zijn dat hij of zij nu eindelijk met pensioen kan gaan, heb je ook mensen die er niet zo blij mee zijn. Ze willen het liefste doorwerken omdat ze het gevoel hebben dat ze nog helemaal niet klaar zijn met het werk. Je kunt dus niet zomaar uitgaan van hoe jij je zou voelen. Als het goed is weet je hoe de persoon in elkaar steekt. Probeer dan ook wat meer uit te vragen naar hoe hij of zij zich voelt nu dat het pensioen aangebroken is. Daar kun je vervolgens op inspelen en je tekst er eventueel op aanpassen.

Met voorbeeldteksten kom je ook een heel eind. Deze teksten zijn een goed bron van inspiratie voor de momenten wanneer je op zoek bent naar een goede tekst, maar je niet precies weet hoe je moet beginnen. We helpen je een handje en hebben een aantal teksten voor je op een rij gezet.

Pensioen kaart
Bron: Greetz

Voorbeeldteksten voor iemand die met pensioen gaat

 

De tijd is aangebroken, je gaat met pensioen. Je hebt het verdiend!

 

Je kunt terugkijken op een leven vol hard werk, maar nu is het tijd om lekker te genieten.

 

Je zult het bedrijf gaan verlaten, maar je verlaat ons niet. Je bent altijd welkom.

 

Je bent een sterk mens en een goede werknemer. Heel erg bedankt voor de prettige samenwerking

 

Ze zeggen dat je met je pensioen gaat genieten van je oude dag, maar eigenlijk begint het leven nu pas. Geniet ervan!

Het pensioen

Wanneer iemand zijn pensioengerechtigde leeftijd bereikt, is het tijd om de carrière in de wilgen te hangen. Natuurlijk niet letterlijk, maar het komt wel ten einde. Er zijn nu vele jonge mensen die wel eens zeggen dat ze niet kunnen wachten totdat ze met pensioen mogen gaan. Ze hebben een beeld van niet meer hoeven werken, niet meer naar het vervelende kantoor hoeven komen et cetera. Iedereen bereikt wel de pensioengerechtigde leeftijd, maar niet iedereen gaat er met hetzelfde zakje geld mee vandoor. Iemand die goed met pensioen gaat en daar ook nog wat geld aan overhoudt heeft een heel leven lang hard ervoor gewerkt. Het komt niet vanzelf. Vaak beginnen mensen al vroeg met werken en proberen ze zoveel mogelijk te bereiken in het leven waardoor ze zo goed mogelijk met pensioen kunnen gaan.

Met de vut
Bron: Greetz

Een persoonlijk bericht voor iemand die met pensioen gaat

Vele mensen die met pensioen gaan denken niet zoals de jongere mensen dat doen, met een gedachte zoals ‘wat ben ik blij dat ik klaar ben met werken en dat ik nu met pensioen kan gaan’. Natuurlijk zitten er wel mensen bij die op deze manier denken, maar een groot deel van de mensen zou het liefste met trots willen kijken naar hun leven en naar wat ze hebben bereikt. Wanneer het dan de hoogste tijd is om met pensioen te gaan, kan dit een vrij emotionele periode zijn. Het werkleven achterlaten, nu genieten van je oude dag zijn gedachten die vaak naar voren komen.

Mensen die met pensioen gaan zullen een persoonlijke boodschap wel vaak kunnen waarderen. Ze kunnen het zeker waarderen wanneer je een mooie kaart bij een cadeau doet of wanneer je een prachtige bos bloemen wilt geven en daar een kaartje bijdoet met een mooie tekst erbij. Maar hoe kom je aan zo’n tekst? Je kunt teksten zelf verzinnen, maar hier hebben vele mensen vaak moeite mee omdat het niet echt makkelijk is om een pakkende en goede tekst te verzinnen. Je kunt dus wel wat inspiratie gebruiken.

Zoeken naar inspiratieve teksten voor iemand die met pensioen gaat

Het zelf verzinnen van een goede tekst voor iemand die met pensioen gaat is natuurlijk altijd goed. Je bent dan persoonlijk en daarnaast kun je ook herinneringen ophalen die je aan de persoon als werknemer of collega hebt. Maar als het je echt niet lukt om snel op een tekst te komen die je wilt schrijven, dan zijn er op het internet tal van bronnen te vinden waar je voorbeeldteksten kunt vinden. Deze klakkeloos overnemen is misschien niet helemaal persoonlijk, maar ze kunnen goed dienen als inspiratiebron. Je kunt de teksten dus altijd zo aanpassen zodat ze werkelijk slaan op de persoon aan wie je het bericht gaat geven.

Meer: