75 jaar verjaardag

We hebben wel eens moeite om perfecte woorden te vinden die je op een verjaardagskaart zou willen schrijven, daarnaast kan het ook lastig zijn om een passend cadeau te vinden. Dit komt op elke leeftijd voor. Of je nu een tekst moet bedenken voor een kind of voor iemand die een gezegende leeftijd heeft gekregen van 70+, het blijft altijd wat lastig om een goede 75 jaar verjaardag tekst te bedenken. 

Bekijk hier de cadeaus voor een 75e verjaardag >>

Ontdek bij bol.com het grootste aanbod cadeaus voor een 75 jarige, van koptelefoons, smartwatches, Rituals, draadloze speaker, en nog veel meer.

75 is helemaal een gezegende leeftijd en voor sommige mensen is het behalve van deze leeftijd een cadeau waarbij bij anderen deze leeftijd als vanzelfsprekend komt omdat iedereen in de familie is gezegend met een hoge leeftijd. Maar dan nog is het nu aan jou de taak om een goede tekst en cadeau te verzinnen voor de persoon die deze leeftijd bereikt heeft. Woorden zullen misschien tekort schieten en het is vooral de gedachte die hierin heel belangrijk is.

Wat wil je iemand vertellen die deze leeftijd heeft bereikt. Aan levenservaring heeft deze persoon zeker geen gebrek. Daar kan je op inspelen. Ook als het een familielid betreft, zijn er tal van zaken die je deze persoon kan vertellen. Wat herinner je over de persoon en wat zou je hem of haar willen vertellen? Hieronder enkele 75 jaar teksten en cadeautips om een 75 jarige te feliciteren.

Cadeaus voor een 75 jarige

Het vinden van het perfecte cadeau voor een 75-jarige kan een uitdaging zijn, vooral als ze alles al lijken te hebben. Hier zijn enkele cadeau-ideeën die kunnen helpen om hun speciale dag extra speciaal te maken:

 1. Een mooie fotoboek: Verzamel de mooiste foto’s van hun leven en maak een fotoboek als herinnering aan alle bijzondere momenten.
 2. RITUALS The Ritual of Sakura - Trial Set
  Bestel bij Bol.com

  Abonnement op een tijdschrift: Kies een tijdschrift dat past bij hun interesse, bijvoorbeeld een tijdschrift over reizen, tuinieren, geschiedenis of hobby’s.

 3. Een gepersonaliseerde mok: Maak een unieke mok met een foto van hen erop of een persoonlijke boodschap.
 4. Een dagje uit: Neem ze mee op een dagje uit naar een mooie stad, een museum, of een andere bijzondere locatie.
 5. Een comfortabele fauteuil: Een comfortabele fauteuil kan een geweldig cadeau zijn voor iemand die graag leest of tv kijkt.
 6. Een verwenpakket: Stel een verwenpakket samen met luxe badproducten, kaarsen en een fijne handdoek.
 7. Een spelletjesavond: Organiseer een gezellige spelletjesavond met vrienden en familie, inclusief hun favoriete spellen en lekkere hapjes.
 8. Een kookboek: Als ze van koken houden, kan een kookboek met nieuwe en inspirerende recepten een geweldig cadeau zijn.
 9. Een tuinpakket: Als ze een tuin hebben, geef dan een pakket met zaden, tuingereedschap en andere benodigdheden om hun tuin te onderhouden.
 10. Kobo Clara 2E - E-reader - Hoge resolutie display van 6 inch - 16 GB - Wifi - Oceaanblauw
  Bestel bij Bol.com

  Een e-reader: Voor de boekenliefhebber kan een e-reader een geweldig cadeau zijn, omdat het hen in staat stelt om altijd en overal te lezen.

 11. Een nieuwe hobby: Als ze op zoek zijn naar een nieuwe hobby, geef dan een starterspakket voor bijvoorbeeld schilderen, breien of puzzelen.
 12. Een bijzonder sieraad: Geef een sieraad met een persoonlijke betekenis, bijvoorbeeld een ketting met de geboortestenen van de kinderen en kleinkinderen.
 13. Een reis: Maak een reis naar een bijzondere bestemming waar ze altijd al eens naartoe hebben willen gaan.
 14. Een dagje wellness: Geef een dagje wellness cadeau, inclusief massage, sauna en andere behandelingen.
 15. Een ouderwets bordspel: Herbeleef oude tijden met een klassiek bordspel, zoals Monopoly, Cluedo of Risk.

Er zijn genoeg cadeau-ideeën om uit te kiezen, maar het belangrijkste is om iets te vinden dat past bij hun interesses en persoonlijkheid. Of het nu gaat om een praktisch cadeau of iets puur sentimenteels, een attent cadeau kan hun 75ste verjaardag extra bijzonder maken.

Een goede tekst verzinnen voor iemand van 75 jaar

Allereerst is dit een respectabele leeftijd. Je kunt vaak niet aankomen met vrije en mooie teksten omdat dit nu eenmaal niet bij de leeftijd past. Je wilt een goede tekst bedenken met daarbij een mooie boodschap zonder dat je al te bijdehand overkomt. Omdat het verzinnen van teksten niet echt heel makkelijk is, zijn er tal van websites die je kunt bezoeken en waar je ideale teksten op kan vinden.

Het is alleen wel belangrijk dat je de tekst wel persoonlijk maakt. Het gaat immers om iemand die je kent en die je een persoonlijke boodschap zou willen geven. Deze teksten die je online kan vinden zijn dat niet maar dienen als een goede bron van inspiratie.

75 jaar verjaardag
Bron: Greetz

Verjaardagswensen voor 75 jaar

Om je een handje te helpen, hebben we een aantal teksten op een rij gezet die kunnen dienen als inspiratiebron. Zet de teksten zo om zodat ze goed passen bij de persoon aan wie je schrijft.

 • Je bent mijn docent, mijn sterkte en mijn steun. Ik wens je een hele fijne verjaardag toe!
 • Vandaag is het een dag om te glimlachen. Dat zullen de dagen die komen gaan ook zijn.
 • Fijne 75e verjaardag. Het zijn veel kaarsjes op de taart, maar met de kracht die u heeft moet dat zeker lukken!
 • Ik ben gezegend u al zo lang in mijn leven te hebben. Moge dat nog vele jaren erbij worden.
 • Net zoals een goede wijn word ook jij er beter op met de jaren. Een fijne verjaardag gewenst!

Verjaardagsgedichten voor een 75 jarige man

 1. Vijfenzeventig jaren vol levenswijsheid en kracht, Een man die zijn sporen heeft nagelaten met pracht. Vandaag vieren we jouw verjaardag, zo bijzonder, Gefeliciteerd, een mijlpaal, in woorden een wonder.
 2. Zeventig jaar geleden zag jij het levenslicht, En sindsdien heb je de wereld met jouw wijsheid verrijkt. Op deze speciale dag, vol warmte en gezelligheid, Wensen we jou een gelukkige verjaardigstijd.
 3. Vandaag staan we stil bij jouw vijfenzeventigste jaar, Een moment om te koesteren, om te vieren met elkaar. Een man met ervaring, met een hart van goud, Gefeliciteerd, jouw verjaardag is in alle opzichten vertrouwd.
 4. Met vijfenzeventig kaarsjes op de taart, Wordt jouw verjaardag een feest met grote vaart. Een man die door de jaren heen alleen maar straalt, Gefeliciteerd, jouw verjaardag wordt groots ingehaald.
 5. Zeventig jaar geleden begon jouw avontuur, En sindsdien ben je altijd een bron van warmte en puur. Op deze bijzondere dag vieren we jou, Een man die in ons hart een bijzonder plekje heeft gekregen, en hoe!
 6. Vijfenzeventig jaren vol levenskracht, Een man die steeds weer naar nieuwe doelen smacht. Vandaag is jouw dag, vol liefde en geluk, Gefeliciteerd, deze verjaardag maakt alles stuk!
 7. Met vijfenzeventig kaarsjes op de taart, Wordt jouw verjaardag een herinnering die je bewaart. Een man met zoveel levenservaring en kracht, Gefeliciteerd, vandaag wordt jouw dag met plezier volbracht.
 8. Zeventig jaar geleden kwam jij op deze wereld aan, En sindsdien ben je altijd voor ons blijven klaarstaan. Op deze speciale dag, vol vreugde en plezier, Wensen we jou een gelukkige verjaardag hier en hier.
 9. Vandaag vieren we jouw vijfenzeventigste verjaardag, Een moment om stil te staan bij jouw levenspad. Een man die ons inspireert met zijn levenslust, Gefeliciteerd, jouw verjaardag is een ware must!
 10. Met vijfenzeventig kaarsjes op de taart, Vieren we de man die ons steeds weer verstaart. Een man met een hart vol liefde en kracht, Gefeliciteerd, jouw verjaardag wordt groots gebracht!

Verjaardagsgedichten voor een 75 jarige vrouw

 1. Vandaag vieren we jouw 75e verjaardag, Een mijlpaal zo bijzonder, vol levenservaring en lach. Met elke dag ben je wijzer en sterker geworden, Een inspiratie voor ons allen, een vrouw zo ongekend geworden.
 2. Vijfenzeventig jaren van geluk en verdriet, Je hebt altijd gestreden en gevochten met veel pit. Op deze speciale dag willen we je eren, Als een prachtige vrouw, vol levenslust en vereren.
 3. Vandaag is een dag vol vreugde en blijdschap, Want jij, lieve vrouw, bent 75 jaar oud geworden, wat een knap! Je straalt nog altijd als de zon in de lucht, Met een hart zo warm en een glimlach zo zacht.
 4. Vijfenzeventig kaarsjes op de taart, Een leven gevuld met liefde en smart. Je bent een bron van wijsheid en kracht, Op deze bijzondere dag, wordt jouw moed gebracht.
 5. Lieve oma, vandaag word je 75 jaar, Een leeftijd vol verhalen en herinneringen zo klaar. Je hebt ons altijd met liefde omringd, Voor altijd in ons hart, zo onverminderd.
 6. Een diamanten jubileum, zo stralend en puur, Vijfenzeventig jaren, een leven zo avontuur. Gefeliciteerd met deze prachtige mijlpaal, Een vrouw van kracht, liefde en verhaal.
 7. Op jouw 75e verjaardag wensen we je geluk en gezondheid, Een leven vol vreugde en tevredenheid. Je hebt ons altijd geleerd om te genieten van het leven, Als een inspiratiebron, een geschenk zo gegeven.
 8. Vandaag vieren we jouw 75e verjaardag met veel plezier, Een moment om stil te staan ​​bij jouw levensplezier. Je bent een geweldige vrouw, vol levenslust, Met een hart vol liefde, waarop je vertrouwt.
 9. Vijfenzeventig kaarsjes op de taart, Een leven vol avontuur en levensvaart. Op deze bijzondere dag vieren we jou, Een vrouw die altijd voor anderen klaarstaat, zo trouw.
 10. Gelukkige 75e verjaardag, een ware mijlpaal, Een leven vol liefde, gelach en verhaal. Je bent een prachtige vrouw, zo sterk en wijs, Op deze speciale dag vieren we jouw levensreis.

Meer verjaardagswensen voor een 75 jarige man of vrouw

 1. Van harte gefeliciteerd met je 75e verjaardag! Een mijlpaal die schittert als een zeldzame diamant in de tijd. Moge deze dag gevuld zijn met liefde, vreugde en herinneringen die een leven lang meegaan.
 2. Gelukkige 75e verjaardag! Vandaag vieren we niet alleen de jaren die zijn verstreken, maar ook de schat aan ervaring, wijsheid en liefde die je hebt verzameld. Proost op een prachtig leven tot nu toe!
 3. Proficiat met je 75e verjaardag! Een leven dat is doordrenkt met avontuur, gelach en liefde. Moge de komende jaren net zo rijk zijn als de schat die je tot nu toe hebt verzameld.
 4. Van harte gefeliciteerd met het bereiken van de respectabele leeftijd van 75 jaar! Je bent als een eeuwenoude eik, met takken die reiken naar de hemel en wortels die diep geworteld zijn in de vruchtbare grond van het leven.
 5. Op deze speciale dag, je 75e verjaardag, wens ik je vreugde, gezondheid en een overvloed aan geluk. Moge je blijven stralen als de zon die schijnt op de bloeiende tuin van je leven.
 6. Gefeliciteerd met het bereiken van 75 prachtige jaren! Elk jaar is als een hoofdstuk in het boek van je leven, en elk hoofdstuk heeft bijgedragen aan het vormgeven van het meesterwerk dat je nu bent.
 7. Op deze mijlpaal van 75 jaar wil ik je bedanken voor de kostbare lessen, de gedeelde momenten en de onvergetelijke glimlachen. Je bent een bron van inspiratie voor velen, en we vieren vandaag de rijke erfenis die je hebt opgebouwd.
 8. Gelukkige 75e verjaardag, beste [naam]! Vandaag vieren we niet alleen de getallen, maar ook de liefde, moed en veerkracht die je hebben gevormd tot de geweldige persoon die je bent.
 9. Proficiat met je diamanten jubileum! 75 jaar vol avonturen, vreugde en liefde. Moge deze dag worden gevuld met warmte en genegenheid, net zoals je het afgelopen driekwart eeuw hebt verspreid.
 10. Op je 75e verjaardag sturen we je niet alleen felicitaties, maar ook een overvloed aan dankbaarheid voor de geweldige bijdrage die je hebt geleverd aan onze levens. Moge je dag net zo speciaal zijn als jij bent.
 11. Gefeliciteerd met je 75e verjaardag! Terwijl we terugkijken op de vele jaren die voorbij zijn gevlogen, kijken we ook vol verwachting uit naar de vele prachtige momenten die nog komen gaan.
 12. Op deze prachtige dag van je 75e verjaardag, wens ik je niet alleen geluk en gezondheid, maar ook de vervulling van al je dromen en verlangens. Je verdient niets minder dan het beste!
 13. Van harte gefeliciteerd met het bereiken van een prachtige mijlpaal! Je 75e verjaardag is als een schatkist vol herinneringen, elk moment een kostbaar juweel dat de glans van je leven weerspiegelt.
 14. Vandaag vieren we niet alleen het verstrijken van de tijd, maar ook de tijdloze schoonheid van je ziel. Gelukkige 75e verjaardag! Moge je dag zo stralend zijn als de glimlach op je gezicht.
 15. Op je 75e verjaardag wil ik je bedanken voor de onuitputtelijke bron van liefde en wijsheid die je bent geweest. Moge het komende jaar gevuld zijn met gezondheid, geluk en nieuwe avonturen.
 16. Proficiat met je 75e verjaardag! Vandaag eren we niet alleen de jaren die zijn verstreken, maar ook de schitterende persoonlijkheid die je bent geworden. Moge het leven je blijven zegenen met overvloedige vreugde.
 17. Gelukkige 75e verjaardag, lieve [naam]! Je levensreis is als een kleurrijk mozaïek, elk stukje vertelt een uniek verhaal. Moge deze dag worden gevuld met de kleuren van liefde, vreugde en warmte.
 18. Van harte gefeliciteerd met het bereiken van 75 prachtige jaren! Terwijl we vandaag proosten op jou, proosten we ook op de liefde, vriendschap en positieve energie die je met de wereld hebt gedeeld.
 19. Op deze speciale dag, je 75e verjaardag, wens ik je een zee van vreugde en een overvloed aan liefde. Moge de komende jaren net zo schitterend zijn als de afgelopen decennia.
 20. Gelukkige 75e verjaardag, beste [naam]! Je hebt niet alleen de kaarsen op de taart aangestoken, maar ook de harten van degenen die je kennen. Moge je dag stralen met de warmte van dierbare herinneringen.
 21. Proficiat met het bereiken van de prachtige leeftijd van 75 jaar! Je bent als een baken van wijsheid, leidend door de zee van het leven. Moge je toekomstige reizen net zo opwindend zijn als de reis tot nu toe.
 22. Op deze bijzondere dag willen we niet alleen je verjaardag vieren, maar ook het schitterende leven dat je hebt geleid. Gelukkige 75e verjaardag, gevuld met liefde, lachen en onvergetelijke momenten.
 23. Gefeliciteerd met het bereiken van 75 prachtige jaren! Elk jaar is als een bouwsteen die heeft bijgedragen aan het prachtige monument van je leven. Moge de komende jaren even glorierijk zijn.

Meer teksten: