Geboorte teksten

De komst van een baby verandert het leven van een gezin ingrijpend. Er is zoveel genegenheid en zorg aan besteed dat het voor altijd gegrift zal staan in het geheugen en in de harten van allen die getuige zijn van dit moment. Op deze pagina vind je enkele geboorte teksten voor bijvoorbeeld op een geboortekaart of juist om de kersverse ouders te feliciteren. 

Bekijk hier de geboorte cadeaus >>

Ontdek bij bol.com het grootste aanbod cadeaus voor een geboorte, kraamcadeaus, voor papa’s en mama’s en een enorm uitgebreid aanbod producten voor de baby zelf. Denk hierbij aan bijtringen, baby knuffels, maar ook vele handige producten, denk aan flesjes en meer.

Tips voor geboorte- en kraamcadeaus

Een geboorte is een speciaal moment waarop ouders en familieleden graag een cadeau geven om hun gelukwensen te uiten. Of je nu op zoek bent naar een cadeau voor een pasgeboren baby of voor de kersverse ouders, er zijn talloze leuke opties om uit te kiezen. Hieronder vind je een aantal cadeau ideeën die je kunt overwegen bij het uitzoeken van een cadeau voor een geboorte.

 1. Baby ziet... - kijkboek met spiegeltje 0-6 maanden
  Bekijk bij Bol.com

  Knuffels en speelgoed: Pasgeboren baby’s houden van knuffels en speelgoed. Kies een zachte en knuffelige knuffel of een kleurrijk stuk speelgoed om de zintuigen van de baby te stimuleren. Het is ook leuk om te kijken naar educatief speelgoed, zoals speelgoed dat geluiden maakt, of dat de baby kan helpen om kleuren of vormen te herkennen.

 2. Kleding: Baby’s groeien snel, dus kleding is altijd een praktisch cadeau. Kies voor schattige outfits in verschillende maten, zodat de ouders iets hebben om de baby in te kleden naarmate hij of zij groeit. Kies voor comfortabele materialen zoals katoen en kies kleuren die passen bij het geslacht van de baby, of juist neutraal zijn.
 3. Babyboeken: Het lezen van boeken is een geweldige manier om de verbeelding en het taalgevoel van baby’s te ontwikkelen. Geef een boek cadeau met kleurrijke illustraties en eenvoudige woorden om de baby te helpen kennismaken met de wereld van boeken.
 4. Fotoboeken: Een fotoboek met foto’s van de baby is een mooie manier om herinneringen vast te leggen en te delen
  TIKIBOE Baby Fotolijst - Gipsafdruk baby - Klei Afdruk Baby Voet en Hand - Kraamcadeau Jongen of Meisje - Babyshower - Kraampakket/Geboorte Cadeau - Baby Art - Incl. Colour Frames - Moederdag Cadeautje
  Bekijk bij Bol.com

  met vrienden en familie. Kies voor een gepersonaliseerd fotoboek met de naam en geboortedatum van de baby op de voorkant.

 5. Baby verzorgingsproducten: Verzorgingsproducten voor baby’s zijn altijd een praktisch cadeau. Kies voor producten zoals zachte babydoekjes, luiercrème, shampoo en body wash. Zoek naar producten die gemaakt zijn van natuurlijke ingrediënten en vrij zijn van schadelijke chemicaliën.
 6. Speelmat: Een speelmat is een geweldig cadeau om de ontwikkeling van de baby te stimuleren. Kies een mat met kleurrijke patronen en texturen om de zintuigen van de baby te prikkelen. Sommige speelmatten hebben ook speelgoed dat aan de mat bevestigd is, zodat de baby kan spelen terwijl hij op de mat ligt.
 7. Babyvoeding: Als de ouders van plan zijn om borstvoeding te geven, kan je overwegen om een borstvoedingskussen te geven. Dit kussen kan de moeder helpen om comfortabel te zitten tijdens het voeden. Als de ouders flesvoeding geven, kan je een set flessen en spenen cadeau geven.
 8. Babyuitzet: Het is altijd handig om een set babyuitzet te geven, zoals een wieg, een kinderwagen of een autosto

Geboorte teksten voor een zoon, dochter of tweeling

Met dat in gedachten, bekijk de baby gelukwensen zinnen die we hebben voorbereid en feliciteer degenen die overlopen van liefde en geluk voor de gebeurtenis. Bekijk ze!

Wat fijn om de komst van jullie baby te horen. Wees er zeker van dat de komst van een kind een geschenk van God is, een engel door Hem geplaatst om altijd in je leven te blijven! Dat in deze nieuwe fase alle problemen en moeilijkheden worden omgezet in liefde, dat dit leven alles brengt wat het beste is voor je leven.

Moge de baby gezond aankomen en omringd zijn met liefde van alle kanten. Moge er veel zegeningen in het leven van deze familie worden gegoten en nooit een gebrek aan kusjes en knuffels!

Geboorte teksten
Bron: Greetz

Opnieuw werkte God een van zijn mooiste wonderen, het wonder van het leven. Hij heeft je een van zijn engelen aangeboden om je te begeleiden op deze leerweg die het leven is.

Vanaf dit moment zal alles veranderen, want er is niets dat ons leven meer verandert dan de komst van een kleine engel, een zoon. Kinderen zijn een goddelijk geschenk, en een kind opvoeden is de grootste lering die we kunnen leven.

Je dagen zullen nu gevuld zijn met liefde. Het is bijna alsof je opnieuw moet beginnen en opnieuw moet leren leven met je hart buiten je borstkas. Geniet van elke minuut aan de zijde van je kind!

Tweeling kaart
Bron: Greetz.nl

Wat een grote vreugde is de geboorte van een baby; gefeliciteerd! Ik kan me voorstellen hoeveel geluk er in jullie harten huist, trotse ouders.

Nu begint voor je allen een nieuwe en buitengewone etappe, en ik wens dat die gevuld zal zijn met vele vreugden en verlicht door het licht van liefde en hoop. Gefeliciteerd!

Meer geboorte zinnen

Vandaag is een dag waarop een glimlach op het gezicht wordt gestempeld. Vanaf vandaag zal alles een grote kennis zijn. Je zult moeten leren kreten te ontcijferen en dolblij zijn als je de eerste lach hoort.

Je zult gemakkelijker leren hoe hij slaapt, en telkens als hij zijn oogjes open doet en beseft dat hij veilig aan jouw zijde is, zult je een ander gevoel hebben.

Het leven is werkelijk een eeuwige ontdekking, en het staat op het punt te beginnen, en ik hoop altijd in de buurt te zijn om je te helpen bij elke stap van dit intense leren. Gefeliciteerd met de geboorte van je baby!

Geboortekaart jongen
Bron: Greetz
Geboortekaart meisje
Bron: Greetz

Wat een vreugde hangt er in de lucht, zoveel liefde, zoveel emotie in elke blik, en dat allemaal omdat er een prachtig wezen op de wereld is gekomen. Felicitaties aan de familie met de geboorte van de baby!

Er is geen mooier moment dan dit, dus geniet van deze mooie gebeurtenis. Vier en dank voor deze engel die door God gezonden is om gezond aangekomen te zijn. Veel geluk voor allen, en moge deze vreugde een leven lang duren!

10 geboorte teksten bij de geboorte van een zoon

 1. Welkom in de wereld, kleine man! Jouw komst vervult ons hart met vreugde en liefde.
 2. Met blijdschap verwelkomen we onze zoon in ons leven. We kunnen niet wachten om elk moment met jou te delen.
 3. Een prachtige zoon is geboren en ons geluk is compleet. We zijn gezegend met jouw aanwezigheid.
 4. Vanaf het moment dat we je vasthielden, wisten we dat ons leven voor altijd zou veranderen. Je bent het mooiste geschenk dat we ooit hebben ontvangen.
 5. Een nieuwe ster is aan ons gezin toegevoegd. We zullen je koesteren en begeleiden terwijl je opgroeit en je eigen weg vindt.
 6. Onze zoon, je hebt al zoveel vreugde gebracht. We zijn trots op jou en kijken ernaar uit om te zien welke avonturen het leven voor jou in petto heeft.
 7. Met liefde en verwondering kijken we naar je, onze kleine jongen. We beloven er altijd voor je te zijn en je te steunen in alles wat je doet.
 8. Welkom, kleine prins! Je hebt onze harten gestolen en we zijn dankbaar voor het voorrecht om jouw ouders te zijn.
 9. Jouw geboorte heeft ons gezin compleet gemaakt. We zijn vervuld van liefde en dankbaarheid voor de komst van onze zoon.
 10. Jouw glimlach verlicht onze wereld en jouw aanwezigheid geeft ons hoop voor de toekomst. We houden onvoorwaardelijk van jou, onze zoon.

10 geboorte teksten bij de geboorte van een dochter

 1. “Welkom kleine prinses! Je hebt ons hart gestolen en we kunnen niet wachten om je te zien opgroeien. Gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochter!”
 2. “Een prachtig meisje is geboren, om jullie wereld met vreugde en liefde te vullen. Geniet van elk kostbaar moment. Veel geluk met jullie dochter!”
 3. “Roze linten en bloemige dromen, jullie hebben een mooie dochter gekregen die jullie leven zal verrijken. Van harte gefeliciteerd met jullie kleine wonder!”
 4. “Een betoverende ster is op deze dag geboren, verlichtend jullie leven met haar stralende aanwezigheid. Geniet van alle gelukzalige momenten met jullie dochter. Proficiat!”
 5. “Met de komst van jullie dochter wordt een nieuw hoofdstuk van jullie leven geschreven, gevuld met liefde, gelach en onvergetelijke herinneringen. Gefeliciteerd en geniet van deze bijzondere tijd!”
 6. “De wereld is een beetje mooier geworden met de geboorte van jullie dochter. Moge haar leven gevuld zijn met liefde, gezondheid en voorspoed. Van harte gefeliciteerd!”
 7. “Een prinsesje is geboren om jullie hart te betoveren en jullie leven te verrijken. Koester elk moment en laat haar opgroeien om een sterke en liefdevolle vrouw te worden. Gelukwensen met jullie dochter!”
 8. “De liefde is compleet met de geboorte van jullie dochter. Moge ze altijd omringd zijn door geluk en geborgenheid. Proficiat met dit mooie geschenk!”
 9. “Een kleine engel is aan jullie gegeven, om jullie dagen te vullen met vreugde en jullie wereld met haar stralende glimlach te verlichten. Van harte gefeliciteerd met jullie prachtige dochter!”
 10. “Een nieuw leven begint, vol avonturen en verrassingen. Jullie dochter zal jullie leven verrijken en jullie harten vervullen met onvoorwaardelijke liefde. Gefeliciteerd met deze bijzondere geboorte!”

10 originele geboortekaartjes teksten

 1. Een wonder is geboren, ons hart is vervuld van vreugde. Met trots stellen we onze kleine spruit aan jullie voor. Welkom in de wereld, [naam van de baby]!
 2. Met liefde gekoesterd, met vreugde verwacht. Onze kleine bundel van vreugde is eindelijk gearriveerd. We delen graag het goede nieuws met jullie: [naam van de baby] is geboren!
 3. In een wereld vol verwondering en liefde, hebben wij ons grootste geschenk ontvangen. We zijn dolgelukkig om [naam van de baby] in ons leven te verwelkomen.
 4. Een nieuwe ster aan de hemel, een nieuw leven op aarde. Onze kleine [naam van de baby] is geboren en verlicht onze wereld met pure vreugde.
 5. Van liefde gemaakt, door ons gekoesterd. Onze droom is werkelijkheid geworden met de komst van [naam van de baby]. We zijn compleet.
 6. Het wachten is voorbij, ons gezin is nu een beetje groter. Met trots stellen we voor: [naam van de baby]. Onze harten zijn gevuld met liefde.
 7. In een oogwenk is alles veranderd. Onze harten zijn gegroeid met onvoorwaardelijke liefde sinds de komst van [naam van de baby]. Welkom in ons leven, kleintje!
 8. Een nieuw hoofdstuk begint, gevuld met tedere momenten en onvergetelijke herinneringen. Onze kleine engel, [naam van de baby], heeft ons leven verrijkt.
 9. Met geluk en dankbaarheid willen we jullie laten weten dat onze kleine [naam van de baby] veilig is aangekomen. We zijn gezegend met dit kostbare geschenk.
 10. De wereld is een beetje mooier geworden, want [naam van de baby] heeft zijn/haar weg naar ons hart gevonden. We zijn verliefd en trots om ouders te zijn.

Voor een Jongen:

 1. Welkom kleine prins! Gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon. Moge zijn leven gevuld zijn met liefde, gelach en avonturen.
 2. Een nieuw hoofdstuk begint! Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon. Moge hij opgroeien tot een sterke, vriendelijke en wijze jongeman.
 3. Jullie gezin is compleet! De wereld is rijker geworden met de komst van jullie zoon. Moge hij jullie leven verrijken met ontelbare vreugdevolle momenten.
 4. Een knuffel van de ooievaar! Proficiat met de geboorte van jullie kleine jongen. Moge de dagen gevuld zijn met knuffels, kusjes en ondeugende lachjes.
 5. Een prinsje is geboren! Jullie hebben nu een schattig prinsje om te koesteren en lief te hebben. Moge zijn lach het huis vullen met geluk.
 6. Jullie zoon, jullie trots! Van harte gefeliciteerd met de komst van jullie zoon. Moge hij opgroeien tot een bron van trots en vreugde voor jullie gezin.
 7. Een nieuwe ster aan de hemel! De geboorte van jullie zoon is als een heldere ster die straalt in de nachtelijke hemel. Moge zijn leven gevuld zijn met schitterende momenten.
 8. Een avontuur begint! Gefeliciteerd met jullie kleine man. Moge het avontuur van ouderschap gevuld zijn met liefde, geduld en onvergetelijke momenten.
 9. Een zoon, een zegen! Jullie zoon is een zegen, een geschenk van boven. Moge zijn leven gevuld zijn met liefde, gezondheid en voorspoed.
 10. Liefde vermenigvuldigd! Jullie liefde heeft zich vermenigvuldigd met de komst van jullie zoon. Moge jullie gezin altijd overvloeien van liefde en geluk.

Voor een Meisje:

 1. Een prinses is geboren! Van harte gefeliciteerd met de komst van jullie kleine prinses. Moge haar leven gevuld zijn met liefde, lachen en sprookjesachtige momenten.
 2. Welkom in de wereld, kleine engel! Proficiat met de geboorte van jullie dochter. Moge haar leven een reis zijn vol liefde, avonturen en dromen die uitkomen.
 3. Een bloem in jullie tuin! Gefeliciteerd met jullie dochter. Moge haar leven bloeien als een prachtige bloem, vol kleur en schoonheid.
 4. Een nieuwe prinses in het koninkrijk! Jullie gezin heeft er een prinses bij. Moge haar dagen gevuld zijn met vreugde, tederheid en eindeloze knuffels.
 5. Roze wolk van geluk! Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie kleine meisje. Moge jullie dagen gevuld zijn met de roze wolk van geluk en liefde.
 6. Jullie kleine meid is gearriveerd! Proficiat met de geboorte van jullie dochter. Moge ze jullie leven verrijken en jullie harten verwarmen met haar schattigheid.
 7. Een nieuw hoofdstuk begint met haar! Gefeliciteerd met jullie dochter. Moge dit nieuwe hoofdstuk in jullie leven gevuld zijn met tedere momenten en onvergetelijke herinneringen.
 8. Een engeltje uit de hemel! Jullie dochter is als een engeltje uit de hemel neergedaald. Moge haar leven gevuld zijn met zegeningen en vreugde.
 9. Prinses van jullie hart! Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie kleine prinses. Moge ze altijd de prinses van jullie harten zijn.
 10. Een dochter, een wonder! Gefeliciteerd met jullie wonder. Moge jullie dochter opgroeien om de wereld te verlichten met haar glimlach en vriendelijkheid.

Of het nu een jongen of een meisje is, de komst van een nieuw gezinslid is altijd een bijzondere gebeurtenis. Geniet van elk moment en laat jullie harten overstromen met liefde en vreugde!

Meer teksten: